.jpeg)
RECUPERARE MEDICALA SPORTIVA
Centrul de sanatate pediatrica sustine recuperarea copiilor care practica diferite sporturi. Fie ca este vorba de performanta sau de hobby, specialistii Iuvokids vin in intampinarea dumneavoastra cu planuri terapeutice specifice si personalizate pentru recastigarea potentialului fizic.
-
Dureri de crestere
Peste 25% dintre copii au dureri de crestere. Acestea apar frecvent intre 3-5 ani si apoi intre 8-12 ani. Durerile de crestere se resimt prin crampe la nivelul musculaturii picioarelor si se concentreaza in zona musculara, nu la nivel articular. De cele mai multe ori apar in spatele genunchilor ori in zona gambelor.
Tratamentul aplicat consta in :
-
Termoterapie
-
Masaj terapeutic
-
Gimnastica medicala
-
Entorse
Entorsele reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni intalnite in ortopedie, fiind si una dintre cele mai frecvente accidentari sportive. Implica leziuni la nivelul unuia sau mai multor ligamente la nivelul unei articulatii. Severitatea variaza de la entorse usoare care se vindeca in cateva zile - la o saptamana, pana la entorse grave care presupun leziuni ligamentare majore si necesita interventii chirurgicale, urmand perioade de imobilizare si recuperare. Entorsele se produc la nivelul oricarei articulatii, insa cele mai frecvente la nivelul pumnului si la nivelul gleznei
Tratament aplicat:
-
Restabilirea mobilitatii
-
Tonifierea musculaturii
-
Recastigarea echilibrului si activitatii proprioceptive
-
Redobandirea vitezei si agilitatii articulatiei
-
Recuperarea abilitatilor specifice activitatii sportive
-
Reluarea activitatilor sportive
-
Leziuni musculare
Sunt frecvente in sporturile solicitante, reprezentand 10 - 55% din totalul leziunilor sportive acute. Leziunile musculare apar brusc, ca rezultat a unei incordari fortate a unei musculaturi suprasolicitate. Printre alte cauze intalnim si accidentarile, loviturile directe, cazaturile sau intinderile bruse, precum si practicarea unui sport sau a unor activitati fizice fara o incalzire prealabila a musculaturii.Leziunea musculara poate fi acuta sau cronica. Cea acuta apare ca urmare a unui traumatism sau unei suprasolicitari a muschiului, iar cea cronica se dezvolta in urma suprasolicitarilor prelungite, repetitive, ale aceluiasi muschi sau grup de muschi.
Tratamente disponibile:
-
Intinderi pasive si active
-
Terapii fizice
-
Reabilitare functionala
-
Reconditionare atletica generala.