top of page
ce facem si cum .png

TESTARE PED a

Testul psihologic PED a   este un instrument de evaluarea psihologica utilizat pentru a masura performantele cognitive ale copiilor cu varste intre 3-7 ani. PED a   ofera o evaluare comprehensiva a abilitatilor cognitive si a aptitudinilor academice ale copiilor si este un instrument util in a identifica punctele forte si slabe ale acestora in ceea ce priveste dezvoltarea cognitive si abilitatile de invatare.

 

PED a  contine peste 50 de scale/ teste etalonate si validate pe populatia din Romania, care evalueaza toate competentele copilului:

  • Cognitive

  • Emotionale si sociale

  • Temperament

  • Autonomie

  • Nivelul pregatirii pentru scoala 

 

 

PED a   se concentreaza pe cinci domenii cognitive cheie:

  1. Memoria de lucru

  2. Viteza de prelucrare a informatiilor

  3. Capacitatea de rationament

  4. Abilitatile verbale

  5. Capacitatea de perceptie spatiala

 

Fiecare dintre aceste cinci domenii este evaluat prin intermediul unor sub-teste specific, care include exercitii de memorie, jocuri de logica si teste de vocabular.

Scorul obtinut de un copil in cadrul testului PED a   poate oferi informatii valoroase despre nivelul sau de dezvoltare cognitive si aptitudinile academice. Scorul poate fi de asemenea utilizat pentru a identifica punctele forte si cele slabe ale copilului si pentru a elabora un plan de invatare care sa se potriveasca cu nevoile si interesele sale. In plus, scorul mai poate fi utilizat si pentru a monitoriza progresul copilului in timp, analizand imbunatatirile si evolutia abilitatilor sale cognitive.

bottom of page