top of page
ce facem si cum (2).png

TESTARE PED b

Testul PEDb reprezinta un instrument de evaluare psihologica utilizat pentru a evolua performantele cognitive ale copiilor si adolescentilor cu varste cuprinse intre 6-17 ani.

 

Este conceput pentru a evalua abilitatile cognitive in cinci arii:

  1. Memoria de lucru

  2. Viteza de prelucrare a informatiilor

  3. Capacitatea de rationament

  4. Abilitatile verbale

  5. Capacitatea de perceptie spatiala

 

Testarea PEDb cuprinde mai multe sub-teste, fiecare are propriile instructiuni si sarcini specifice, care sunt adaptate pentru varsta si nivelul de dezvoltare al copilului.

Testul se aplica in mod individual si are o durata de 60 pana la 90 de minute in functie de nivelul de concentrare si de perfomanta copilului.

Scorul obtinut de pacient in cadrul testului PEDb poate oferi informatii valoroase despre nivelul sau de dezvoltare cognitiva si abilitatile academice, identificand si punctele forte sau slabe si totodata masoara evolutia abilitatilor dobandite in urma sedintelor de terapie.

Testul PEDb este utilizat in mod obisnuit in scolile, clinicile si centrele de evaluare psihologica pentru a determina abilitatea cognitiva. Deasemenea testarea identifica problemele de invatare precum: tulburarile de atentie sau dislexia si ofera recomandari pentru terapie si/sau alte interventii necesare in procesul de recuperare al copilului.

bottom of page