top of page
WhatsApp Image 2022-06-29 at 10.34.02 AM (6).jpeg

ERGOTERAPIE

Ramura a terapiei ocupationale, ergoterapia  se ocupa de  procesul de recuperare a capacitatilor fizice si mentale cu tulburari psihice si/sau  motorii.

Ergoterapia este considerata metoda de tratament pentru afectiunile fizice si mentale, fiind aplicata de ergoterapeuti folosind jocul sau oricare alta forma de ocupatie in vederea corectarii tulburarilor functionale.

 

Centrul de recuperare pediatrica ofera servicii de ergoterapie personalizate, adaptate nevoilor specifice ale copiilor intr-un mediu optim.

 

Obiectivele ergoterapiei:

 

 • Dezvoltarea abilitatilor motorii fine si groso-motorii

Ergoterapeutii pediatrici lucreaza pentru a impunatati coordonarea, forta si dexteritatea contribuind astfel la dezvoltarea abilitatilor motorii esentiale pentru realizarea activitatilor fizice. 

 • Imbunatatirea abilitatilor de autonomie 

Prin activitati adaptate tehnicii de ergoterapie, copiii invata sa isi dezvolte si sa isi mentina abilitatile necesare pentru a deveni cat mai autonomi in diferite aspecte ale vietii lor.

 • Abordarea dificultatilor de invatare

Ergoterapeutii sprijina copiii in gestionarea si depasirea dificultatilor de invatare, oferind strategii si tehnici adaptate nevoilor specifice ale fiecarui copil. 

 • Consolidarea abilitatilor sociale si emotionale

Ergoterapia include activitati care promoveaza dezvoltarea abilitatilor sociale si emotionale, facilitand integrarea si comunicarea eficienta in mediul social.

 • Gestionarea sensibilitatii senzoriale

Copiii cu probleme de sensibilitate senzoriala pot beneficia de strategii si activitati adaptate pentru a gestiona mai efficient stimuli din mediul inconjurator.

 • Promovarea participarii in activitati zilnice

Ergoterapia vizeaza integrarea copiilor in activitati zilnice, preucm jocul, invatarea si relatiile, astfel incat acestia sa poata experimenta o viata plina si implinita. 

 

Fiecare individ este creat pentru miscare, pentru activitate constienta, care aduce beneficii.

Micii pacientii cu deficiente neurologice, post-traumatice, post-operatorii, cu dezvoltare psihologica normala, conform varstei cronologice, dar care intampina dificultati de coordonare, dexteritate, precizie au nevoie de o activitate gandita, coordonata de un specialist in ergoterapie. 

 

Ergoterapia este de ajutor in afectiuni precum:


 

 • retard psihomotor

 • paralizii

 • tulburare de spectru autist

 • sindroame genetice

 • afectiuni neurologice

 • psihoze, depresie cronice

 

 

Sedintele de ergoterapie se vor desfasura intr-un cadru special amenajat si dotat pentru a putea acoperi  toate necesitatile in functie de varsta, de abilitatile motorii, cognitive si de limbaj ale micilor pacienti.

Astfel transformam fiecare sedinta de ergoterapie intr-o oportunitate de descoperire si crestere pentru copiii dumneavoastra. 

Sunteti la un click distanta de a efectua o programare pentru a incepe calatoria catre atingerea obiectivelor de dezvoltare ale copilului dumneavostra.

 

Centrul de sanatate pediatrica Iuvokids este ceea ce ai nevoie! Cabinetele de kineto pentru copii sunt special dotate si amenajate in conformitate cu cerintele D.S.P.

 

In cadrul centrului de recuperare pediatrica Iuvokids, gimenastica medicala pentru copii este esentiala pentru promovarea sanatatii si bunastarea celor mici. Descoperiti beneficiile recuperarii medicale pediatrice si contactati-ne pentru a afla mai multe detalii. 

 

Preturile departamentului de ergoterpie pediatrica le puteti regasiti  aici.

 

In cazul in care nu puteti veni la noi, un kinetoterapeut pentru copii se poate deplasa la domiciliul dumneavoastra pentru evaluare si efectuarea sedintelor de kinetoterapie pediatrica, serviciul este disponibil pentru cei care locuiesc in Bucuresti: sector 1, sector 2, sector 3, sector 4 cat si pentru rezidentii judetului Ilfov.

bottom of page