top of page
WhatsApp Image 2022-06-29 at 10.34.02 AM (6).jpeg

ERGOTERAPIE

Ramura a terapiei ocupationale, ergoterapia  se ocupa de  procesul de recuperare a capacitatilor fizice si mentale cu tulburari psihice si/sau  motorii.

Considerata metoda de tratament pentru afectiunile fizice şi mentale aplicata de terapeuti folosind jocul sau oricare alta forma de ocupatie în vederea corectarii tulburărilor funcţionale.

Obiectivele ergoterapiei:

1.– stimularea încrederii în sine şi dezvoltarea firească a personalităţii lor;

2.– organizarea unor programe de activitati care sa le imbuntateasca abilitatile manuale;

3.– evaluarea capacitatilor si inclinatiilor catre o anumita ocupatie (care ar putea deveni meseria lor in viitor);

4.– corelarea recuperării medicale cu cea profesionala;

5.– diminuarea dependentei pacientului de persoanele de ingrijire.

6.- influentarea pozitiva a procesului de maturizare, pornind de la stadiul infantil, ca o consecinta a handicapului şi parcurgand stadiile pana la atingerea nivelului varstei cronologice (sau apropiat acesteia) a nivelului mintal, de pregatire şcolara, de experienta adaptativa.

Fiecare individ este creat pentru miscare, pentru activitate constienta, care aduce beneficii.Pacientii cu deficiente neurologice, post-traumatice, post-operatorii, cu dezvoltare psihologica normala, conform varstei cronologice, dar care intampina dificultati de coordonare, dexteritate, precizie au nevoie de activitate gandita, coordonata de un specialist.

 

Ergoterapia urmăreşte învăţarea unor activităţi de muncă şi formarea abilităţilor manuale la pacientii  cu  tulburari diferite:

-retard psihomotor;

-paralizii;

-tulburare de spectru autist;

-sindroame genetice;

-afectiuni neurologice;

-psihoze, depresie cronica;

 Sedintele de ergoterapie se vor desfasura intr-un cadru special amenajat si dotat pentru a putea acoperi  toate necesitatile in functie de varsta, de abilitatile motorii, cognitive si de limbaj ale micilor pacienti.

SERVICII TERAPEUTICE COMPLETE

MULTUMIM,

bottom of page