top of page
WhatsApp Image 2022-06-29 at 10.34.02 AM (3).jpeg

KINETOTERAPIE PEDIATRICA

Kinetoterapia pediatrica, cunoscuta si sub numele de gimnastica medicala, reprezinta un pilon fundamental in recuperarea si dezvoltarea copiilor cu afectiuni ortopedice sau neurologice. Aceasta forma terapeutica non-medicamentoasa se concentreaza pe exercitii si miscari sub indrumarea atenta a kinetoterapeutului pediatric. 

 

Beneficiile kinetoterapiei pediatrice

• Restabilirea aliniamentului corporal si dezvoltarea abilitatilor motorii

• Imbunatatirea amplitudinii de miscare si a rezistentei musculare

• Dezvoltarea coordonarii si a echilibrului

• Reeducarea sensibilitatii si corectarea deficitelor respiratorii

• Imbunatatirea abilitatilor cognitive si senzoriale

 

Indiferent de varsta sau afectiune, kinetoterapia se adapteaza nevoilor individuale ale fiecarui copil:

 

• Pentru bebelusi – kinetoterapia sprijina dezvoltarea motorie armonioasa si stimuleaza sistemul nervos

• Pentru adolescenti – kinetoterapia ajuta la dezvoltarea, mentinerea si imbunatatirea musculaturii dar si la recuperarea post traumatica

• In cazul copiilor prematuri, gimnastica medicala este esentiala pentru simularea reflexelor si dezvoltarea motorie.

• Juniori sportivi – pregatire si recuperare fizica adaptata sportului practicat.

 

Centrul de recuperare pediatrica Iuvokids ofera programe personalizate de kinetoterapie adaptate nevoilor unice ale fiecarui copil. Echipa noastra de kinetoterapeuti specializati isi asuma misiunea de a facilita recuperarea si dezvoltarea copiilor intr-un mediu sigur si stimulant folosind tehnici si tratamente adaptate, precum Bobath, Schroth, Mckenzie, Klapp, Frenkel, Phelps, Tardieu, Kabath, etc.

 

Kinetoterapia pediatrica nu este doar o forma de recuperare, ci si o metoda eficienta de preventie a problemelor de sanatate legate de sedentarismul din ce in ce mai raspandit in randul copiilor. 

 

Primii pasi si fac cu noi!

Iar primul pas este sedinta de evaluare realizata pentru a stabili planul de recuperare ce are la baza consultul specific al kinetoterapeutului si analiza dosarului medical.

 

Suntem aici sa sprijinim fiecare copil catre o viata sanatoasa si activa. Pentru mai multe informatii si programari click aici!

 

In cazul in care nu puteti veni la noi, un kinetoterapeut pediatric se poate deplasa la domiciliul dumneavoastra pentru evaluare si efectuarea sedintelor de kinetoterapie pediatrica, serviciul este disponibil pentru cei care locuiesc in Bucuresti: sector 1, sector 2, sector 3, sector 4 cat si pentru rezidentii judetului Ilfov.

bottom of page