top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

5 nevoi afective ale copilului tau!

Nevoia de a se simti in siguranta


Pentru o dezvoltare armonioasa, cel mic are nevoie sa creasca intr-o atmosfera linistita, in care sa se simta in siguranta, ceea ce presupune prezenta parintilor atat din punct de vedre fizic cat si psihic.


Nevoia de a se simti iubit, respectat si inteles


Atunci cand copilul primeste afectiune, intelege ca este iubit, ca este important pentru tine, si se simte in siguranta, astfel se dezvolta stima de sine.


Nevoia de a primi sustinere in a deveni independent


Pe masura ce creste, copilul isi dezvolta capacitatea de a face fata diverselor situatii, motiv pentru care este necesar sa-i oferim posibilitatea, spatiul si timpul pentru a studia si mai ales pentru a deprinde noi abilitati.


Necesitatea incurajarii si in identificarea nevoilor si a emotiilor


Copilul are atat nevoi fizice cat si afective. Parintele care il ajuta sa recunosca ceea ce are nevoie, il indruma sa adopte o atitudine proactiva. Astfel cel mic va invata doua lucruri esentiale :

  1. ca nevoile lui sunt importante

  2. el are cheia ( responsabilitate si putere)

Pentru a se asigura ca necesitatile ii vor fi indeplinite in masura posibilitatilor, copilul devine constient de ceea ce il face fericit si de ceea ce il intristeaza, astfel poate face alegeri in viata tinand cont de nevoile sale, de personalitatea sa, etc.


Nevoia de reguli


Cel mic necesita repere clare si stabile, sa cunoasca in detaliu inainte de a actiona care vor fi consecintele actiunilor sale. De asemenea, are nevoie de o rutina care sa-i serveasca drept reper si care sa il ajute in a dezvolta un bun simt al organizarii.







26 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page