top of page
Caută

Cu si despre TAL VALG!


Tal valg -ul este o afectiune a piciorului care poate fi intalnita in special la copii, caracterizata prin pozitionarea incorecta a calcaiului si degetelor de la picioarele care se indreapta spre exterior, iar partea mediana a piciorului se indreapta spre interior. Aceasta afectiune poate duce la durere si la dificultati de miscare.

Kinetoterapia pediatrica este o metoda terapeutica care poate ajuta la ameliorarea simptomelor si a dezvoltarii corecte a copiilor diagnosticati cu tal valg.

Prin intermediul exercitiilor fizice si a terapiei manuale, kinetoterapeutii pot ajuta la imbunatatirea alinierii si stabilitatii piciorului, la cresterea fortei si flexibilitatii musculare si la imbunatatirea coordonarii si a echilibrului.Prin intermediul kinetoterapiei, copiii cu tal valg pot sa isi imbunatateasca pozitia piciorului si sa isi dezvolte musculatura necesara pentru a sustine corect postura. De asemenea, aceasta terapie poate ajuta la reducerea durerii si a disconfortului asociate cu tal valg-ul si poate imbunatati capacitatea de miscare a copilului.

Pe langa beneficiile fizice, kinetoterapia pediatrica poate avea si efecte pozitive asupra stimei de sine si a increderii copilului. Aceasta terapie poate ajuta copiii sa isi dezvolte abilitatile motorii si sa se simta mai increzatori in abilitatile lor.


8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page