top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Cum ajuta ergoterapia copiii cu dificultati in exercitarea activitatilor motorii fine

Daca esti parinte si copilul tau se confrunta cu difiultati in exercitarea activitatilor motorii fine, nu esti singur.

Aceste dificultati pot afecta abilitati precum scrierea, imbracatul, mancatul sau chiar construirea cu piese lego. Cu toate astea, exista o solutie - ergoterapia

Ce este ergoterapia?

Este o disciplina terapeutica care se concentreaza pe imbunatatirea abilitatilor motorii fine si a independentei persoanelor cu diverse dificultati. Aceasta terapie ajuta la dezvoltarea si refacerea abilitatilor necesare pentru a efectua sarcini zilnice.


Cum functioneaza ergoterapia pentru copiii cu dificultati in exercitarea activitatilor motorii fine?

Ergoterapeutii specializati in lucrul cu copiii inteleg nevoile unice ale fiecarui copil. Ei efectueaza evaluari individuale pentru a identifica zonele de dificultate si dezvolta apoi un plan de tratament personalizat. Acest plan poate include exercitii specifice, activitati recreative si jocuri pentru a ajuta copiii sa-si imbunatateasca abilitatile motorii fine.


Beneficiile ergoterapiei pentru copiii cu dificultati in exercitarea activitatilor motorii fine

  • Cresterea increderii in sine

Prin dezvoltarea abilitatilor motorii fine, copiii castiga incredere in abilitatile lor si incep sa se simta mai independenti.

  • Imbunatatirea performantei scolare

Dificultatile motorii fine pot afecta scrierea si desenul, dar ergoterapia poate ajuta la imbunatatirea acestor abilitati, ceea ce poate duce la succes scolar mai mare.

  • Facilitarea participarii sociale

Copiii care pot participa mai usor la activitati precum jocurile cu prietenii sau activitatile artistice se pot bucura mai mult de viata sociala.


Cum va putem ajuta?

Echipa centrului de recuperare pediatrica Iuvokids este dedicata sa ajute copiii cu dificultati in exercitarea activitatilor motorii fine prin ergoterapie specializata. Terapeutii centrului lucreaza cu pasiune pentru a dezvolta abilitatile copiilor si a le oferi o viata mai plina de incredere si independenta.

Daca copilul tau se confruntă cu astfel de dificultati, nu ezita sa ne contactezi. Suntem aici pentru a oferi sprijin si solutii personalizate pentru fiecare copil in parte. Nu lasa dificultatile motorii fine sa limiteze potentialul copilului tau - ergoterapia poate face o diferenta semnificativa.

Pentru mai multe informatii sau pentru a programa o evaluare, nu ezita sa ne suni la 0720530002 sau sa ne trimiti un e-mail la ofiice@iuvokids.ro


68 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page