top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

De ce este importanta recuperarea medicala dupa luxatia gleznei?

Luxatia de glezna este o leziune comuna, mai ales la copii activi care se implica in diverse activitati fizice si sportive. Aceasta afectiune poate fi extrem de dureroasa si limitativa pentru copil, afectandu-i capacitatea de a se misca si de a participa la activitatile zilnice.

De aceea, recuperarea medicala dupa o luxatie de glezna este esentiala pentru asigurarea unei vindecari adecvate si pentru prevenirea complicatiilor pe termen lung.


  • Restabilirea mobilitatii si a flexibilitatii Una dintre principalele obiective ale recuperarii medicale in urma unei luxatii de glezna este restabilirea mobilitatii si a flexibilitatii articulatiei afectate. Prin exercitii si tehnici specifice de kinetoterapie, copilul poate invata sa-si recastige treptat gama completa de miscare in glezna, reducand riscul de rigiditate si limitare a functiei articulatiei.  • Reducerea durerii si inflamatiei Terapia fizica si alte modalitati de recuperare medicala pot contribui la reducerea durerii si inflamatiei asociate cu luxatia de glezna. Tehnicile precum terapia manuala, masajul si aplicarea de gheata pot fi utilizate pentru a ameliora disconfortul si pentru a promova vindecarea rapida a tesuturilor afectate.

  • Restabilirea fortei si a stabilitatii O parte importanta a recuperarii după o luxatie de glezna este restabilirea fortei si a stabilitatii in jurul articulatiei. Prin intermediul exercitiilor de fortificare musculara si a exercitiilor de echilibru si coordonare, copilul poate intari muschii si ligamentele din jurul gleznei, reducand astfel riscul de recurenta a leziunii.

  • Imbunatatirea performantei functionale Recuperarea medicala adecvata poate ajuta la imbunatatirea performantei functionale a copilului in activitatile de zi cu zi si in sporturile pe care le practica. Prin invatarea tehnicilor corecte de miscare si prin dezvoltarea unei baze solide de forta si stabilitate, copilul poate reveni la nivelul sau anterior de activitate si poate evita leziunile viitoare.

  • Prevenirea complicatiilor pe termen lung Recuperarea medicala adecvata poate juca, de asemenea, un rol crucial in prevenirea complicatiilor pe termen lung asociate cu o luxatie de glezna. Prin adresarea si corectarea deficientelor functionale si a dezechilibrelor musculare, terapia fizica poate contribui la prevenirea recurentei leziunii si la protejarea articulatiei pe termen lung. Recuperarea medicala este esentiala pentru copiii care sufera de o luxatie de glezna, contribuind la restabilirea functiei si mobilitatii articulatiei si la prevenirea complicatiilor pe termen lung. ! Un program de recuperare personalizat, sub supravegherea unui kinetoterapeut experimentat, poate face diferenta in recuperarea completa si in revenirea la activitatile normale ale copilului.

23 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Commentaires


bottom of page