top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Kinetoterapia in stimularea senzorio-motorie a copilului cu paralizie cerebrala

In realizarea programelor de stimulare a posturii pentru copilul cu paralizie cerebrala se impune respectarea unor principii metodice ale reeducarii neuromotorii, acestea cuprind si principiile generale ale kinetoterapiei.



  • obtinerea relaxarii musculaturii spastice si corectarea posturala

  • pentru efectuarea exercitiilor este necesara pozitionarea corecta a micului pacient

  • se evita suprasolicitarea, prin verificarea adaptarii copiilor la efortul solicitat

  • terapia este progresiva, de la usor la greu, de la simplu la complex

  • se evita aparitia si persistenta durerii

  • pentru executarea corecta a exercitiilor de stimulare a posturii corporale sunt utilizate miscarile si activitatile pe care copilul le foloseste in activitatile cotidiene.


Programele de stimulare senzorio-motorie utilizate la bebelusii cu diagnosticati cu aceasta conditie, sunt elaborate in functie de rezultatele obtinute la testarea motricitatii primare si a varstei motorii.

Adaptarea tehnicilor specifice in timpul fiecarei sesiuni de terapie se realizeaza in functie de starea pacientului si de capacitatea de adaptare a acestuia la efort.


Programele de kinetoterapie utilizeaza tehnici si manipulari de decontracturare si de corectare posturala, pentru activarea mecanismelor posturale locale, la nivelul membrelor superioare, cat si a celor globale.


Manevrele terapeutice constau in alungirea grupelor musculare agoniste si antagoniste spastice, prin intinderi lente.

Pentru a corecta posturile initiale si a dirija apoi miscarile fara rezistenta manevrele sunt executate cu blandete, fara depasirea pragului de excitabilitate a proprioceptorilor

116 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page