top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Primii pasi ! Metoda de exersare a mersului.

In primul an de viata copilul invata treptat sa isi coordoneze muschii. Inainte sa porneasca "pe propriile picioare", micutul invata sa se rostogoleasca, sa stea in fundulet, iar in jurul varstei de opt luni se ridica in picioare sustinut. Din acest moment, totul e o problema de incredere in sine si echilibru.

Majoritatea copiilor fac primii pasi intre 9 si 12 luni. Devin siguri pe ei in jurul varstei de 14 -15 luni. Nu va alarmati insa daca celui mic i ii ia mai mult timp sa se decida. Pentru unii copii, este absolut normal sa mearga chiar si la varsta de 16 -17 luni.

In jurul varstei de opt luni, copilul va incepe sa se ridice singur in picioare, ajutandu-se de marginea patutului sau de orice obiect are la dispozitie si il poate sustine.

Pe masura ce se perfectioneaza, incepe sa capete curaj si sa faca cativa pasi, tinandu-se in continuare de mobila, si reuseste chiar sa stea in picioare fara sustinere pentru cateva secunde. De aici pana la primii pasi nu mai e mult.

Cu totii știm ca rolul părinților in recuperarea si dezvoltarea motorie a copiilor este unul important. De aceea, este nevoie ca cei mici sa fie mereu încurajați de catre părinți sa exerseze acasa miscarile pe care le învață la ședințele de terapie.

O metoda de a exersa mersul, pentru bebelușii care isi fac curaj sa mearga singuri, este următoarea : mami si tati se așează pe covor, fata in fata, la o distanta de 1-2 metri unul fata de celalalt; bebe sta in picioare cu spatele la unul dintre părinți si este sustinut de bazin cu mâinile părintelui, astfel fiind ghidat si încurajat sa faca cativa pasi catre celalalt părinte care il așteaptă. Dupa mai multe exersari, puteti desprinde mainile de pe bazinul bebelușului pentru ca aceasta sa faca 1-2 pasi singur.

Aceasta metoda, de a susține copilul de bazin in timpul mersului, este foarte utila pentru o învățare naturala a mersului. De asemenea, ajuta si la dobândirea echilibrului si coordonarii celui mic.


35 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page