top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Testarea WISC IV, ce este si cum functioneaza?

Testul de inteligenta Wechsler pentru copii ( WISC) este un instrument important in evaluarea nivelului de inteligenta al copiilor cu varste cuprinse intre 6 si16 ani.


Testul WISC – IV este considerat a fi “standardul de aur” in evaluarea cognitiva la copii si masoara performanta intelectuala generala (scor IQ) a acestora si nu numai.

Conceput ca un construct multidimensional care se bazeaza pe mai multi indici care evalueaza calitativ diferite moduri de functionare intelectuala in mai multe domenii cognitive, testul WISC integreaza cele mai recente cercetari stiintifice pentru a oferi o imagine cat mai completa despre punctele forte si zonele de dificultate ale unui copil.


Acesa se bazeaza pe evaluarea mai multor aspecte ale inteligentei, inclusiv a abilitatilor verbale, a performantelor cognitive si a memoriei de lucru.

Rezultatele pot fi utilizate pentru a identifica nevoile specifice de educatie si pentru a oferi sprijin copiilor in dezvoltarea lor.


Testul WISC este deosebit de important pentru copiii care prezinta dificultati de invatare, pentru a evalua nivelul lor de inteligenta si pentru a identifica nevoile specifice de instruire. Acest test consta intr-o serie de exercitii verbale si non-verbale, care evalueaza abilitatile copiilor in domenii precum gandirea abstracta, memoria si capacitatea de a rezolva probleme.


Printre exercitiile incluse in testul WISC se numara recunoasterea de cuvinte, abilitatile aritmetice, rezolvarea de puzzle-uri, gandirea abstracta si memoria vizuala.

Copiii trebuie sa completeze fiecare exercitiu intr-un anumit interval de timp si sa raspunda la intrebari care le testeaza abilitatile verbale si de performanta.


Rezultatele testului WISC sunt raportate sub forma de scoruri standardizate, care indica nivelul de inteligenta al copilului in raport cu alti copii de aceeasi varsta si educatie. Aceste scoruri pot fi utilizate pentru a identifica nevoile specifice de educatie si pentru a oferi sprijin copiilor in dezvoltarea lor.In concluzie, testarea WISC este un instrument important in evaluarea nivelului de inteligenta al copiilor cu varste cuprinse intre 6 si16 ani. Acest test poate fi de ajutor in identificarea nevoilor specifice de educatie si pentru a oferi sprijin copiilor in dezvoltarea lor.

179 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page