top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Tulburarile de comportament in randul copiilor

Reprezinta cea mai frecventa cauza pentru care este recomandata evaluarea psihologica

Astfel de tulburari apar la copii si adolescenti daca nu sunt tratate in copilarie, acestea pot afecta negativ capacitatea unei persoane de a stabili relatii sanatoase cu ei insasi ci cu cei din jur.



Ce sunt tulburarile de comportament (T.C)?

Copii si adolescentii care sunt diagnosticati cu T.C se remarca printr-un tipar persistent de comportament impulsiv, nerespectarea regulilor si au actiuni care creeaza greutati de relationare atat pe plan personal cat si in mediul scolar.


Tulburari de comportament la copii

Copiii uneori sunt agresivi sau se manifesta furios si sfidator cu adultii, iar aceste reactii pot fi normale, furia fiind o emotie greu de gestionat indiferent de varsta. Insa, atunci cand aceste manifestari sunt iesite din comun pentru varsta copilului, persista in timp sau sunt severe, exista posibilitatea ca ceea ce observam sa fie simtomele unei tulburari de comportament.


Manifestari comune:

  • incalcarea regulilor

  • iritabilitatea

  • agresivitatea fata de membrii familiei, colegii de scoala sau animale

  • furtul, minciuna si/sau distrugerea obiectelor

  • probleme cu stima de sine

  • frustrarea

Tulburări de comportament la adolescenți

Adolescenta da startul independentei fata de familie si fata de cei din jur. Adolescentii arata independenta prin punerea la indoiala sau incalcarea regulilor.

Parintii, medicii si terapeutii trebuie sa distinga erorile de judecata care apar ocazional de un model de comportament gresit care necesită o interventie terapeutica profesionala.

Caracteristicile tulburărilor de comportament evoluează cu vârsta pacientului.

Problemele de comportament pot fi, de asemenea, manifestari ale unor probleme de sanatate mintala precum greutati de invatare ori depresie.

Astfel de tulburari necesita consiliere, iar adolescentii care au tulburari de sanatate mintala au nevoie de terapie sau interventie farmacologica.

14 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page