top of page
Caută
Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Care este structura testului WISC si cum se calculeaza scorul?

Testul WISC (Wechsler Intelligence Scale for Children) este structurat in patru subteste cognitive principale, fiecare avand o durata de aproximativ 10-20 de minute.

Aceste subteste sunt:

a. Subtestul Vocabular - testează abilitatea verbala a copilului, punandu-l sa identifice sensul cuvintelor si sa explice in propriile cuvinte diverse concepte.

b. Subtestul Completare - testeaza abilitatea de rationare spatiala si vizuala a copilului, punandu-l sa completeze imagini incomplete folosind parti din imagini disponibile.

c. Subtestul Matrice - testeaza abilitatea de rationare abstracta a copilului, punandu-l sa gaseasca modele intr-o serie de imagini si sa determine care imagine se potriveste cel mai bine cu sablonul.

d. Subtestul Cifre si litere - testeaza memoria de lucru a copilului, punandu-l sa memoreze si sa repete o serie de cifre si litere.



Pe langa aceste patru subteste cognitive principale, testul WISC include si alte subteste secundare, care sunt folosite pentru a oferi o imagine mai detaliata a abilitatilor cognitive ale copilului.

Scorul final al testului WISC se calculeaza prin combinarea scorurilor de la fiecare subtest.

si se numeste coeficientul de inteligenta (IQ). Acesta reprezinta o masura a inteligentei generale a copilului.

Scorul mediu pentru IQ este 100, iar scorurile peste 130 sunt considerate a fi foarte bune.



55 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page