top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Care este structura testului WISC si cum se calculeaza scorul?

Testul WISC (Wechsler Intelligence Scale for Children) este structurat in patru subteste cognitive principale, fiecare avand o durata de aproximativ 10-20 de minute.

Aceste subteste sunt:

a. Subtestul Vocabular - testează abilitatea verbala a copilului, punandu-l sa identifice sensul cuvintelor si sa explice in propriile cuvinte diverse concepte.

b. Subtestul Completare - testeaza abilitatea de rationare spatiala si vizuala a copilului, punandu-l sa completeze imagini incomplete folosind parti din imagini disponibile.

c. Subtestul Matrice - testeaza abilitatea de rationare abstracta a copilului, punandu-l sa gaseasca modele intr-o serie de imagini si sa determine care imagine se potriveste cel mai bine cu sablonul.

d. Subtestul Cifre si litere - testeaza memoria de lucru a copilului, punandu-l sa memoreze si sa repete o serie de cifre si litere.



Pe langa aceste patru subteste cognitive principale, testul WISC include si alte subteste secundare, care sunt folosite pentru a oferi o imagine mai detaliata a abilitatilor cognitive ale copilului.

Scorul final al testului WISC se calculeaza prin combinarea scorurilor de la fiecare subtest.

si se numeste coeficientul de inteligenta (IQ). Acesta reprezinta o masura a inteligentei generale a copilului.

Scorul mediu pentru IQ este 100, iar scorurile peste 130 sunt considerate a fi foarte bune.



25 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page