top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Ce este kinetoterapia?

Kinetoterapia, cunoscuta si drept kinetologie medical sau chineziterapie, fiind atat o forma de terapie, cat si o stiinta. Ca terapie, aceasta este compusă din programe specifice de recuperare medicala, si este o forma de terapie fizica asistata, al carei scop este reabilitarea functiilor motrice diminuate sau cresterea nivelului functional, in cazul anumitor afectiuni specifice. Ca stiinta, kinetoterapia este parte componenta a medicinii fizice, aceasta este axata pe studiul mecanismelor neuromusculare si articulare, pentru asigurarea activitatilor motrice normale.
Kinetoterapia pediatrica


Un specialist in kinetoterapie pediatrica poate oferi o interventie timpurie in intarzieri de ordin neurologic si de dezvoltare, precum si in deficiente asociate auzului si vederii. De asemenea, s-a dovedit ca fiind utila pentru copiii cu afectiuni ortopedice, afectiuni ale coloanei (cifoze, lordoze, scolioze sau cifoscolioze) precum si in recuperarea micilor sportivi.


In functie de rezultatele evaluarii si de obiectivele stabilite, recomandarile vor fi discutate cu parintii, iar planul de terapeutic va presupune implicarea si consimtamantul parintilor. Tratamentul si frecventa sedintelor variaza de la un caz la altul. Programele pot include exercitii statice sau dinamice cum ar fi miscari ale articulatiilor, fizioterapie, exercitii de rezistenta (antrenament de mers si forta), intinderi musculare, exercitii de respiratie si masaj. De cele mai multe ori sunt create rutine de exercitii care trebuiesc efectuate si acasa.


30 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page