top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Cum il ajuta logopedul pe copilul cu tulburari de limbaj




Logopedul depisteaza si trateaza tulburarile de limbaj. Este important acest aspect, deoarece problemele complexe de limbaj au un rol esential in viata psihica si in structurarea personalitatii fiecarui individ, iar depistarea lor vizeaza educarea limbajului afectat , prevenirea dificultatilor verbale, optimizarea comunicarii, a intelegerii si restabilirea relatiilor specific umane. Activitatea logopedului vizeaza in primul rand copiii de varsta prescolara mica, dar se poate extinde si la celelalte categorii de scolari.

Limbajul si totodata vorbirea copilului, pot fi stalcite, peltice, sarace, absente sau cateodata total neinteligibile. Fiecare copil este o individualitate si pornind de la debutul lui in viata si de la primele sunete rostite, limbajul si dezvoltarea acestuia sunt caracteristice doar lui.

Un copil poate vorbi mai tarziu si totul este perfect normal, fiind vorba despre o intarziere in aparitia si evolutia limbajului, dar in cazul unui alt copil, vorbirea intarziata poate fi semnul unei intarzieri in dezvoltarea psihica, hipoacuzie sau autism, motiv pentru care este important sa ne adresam din timp unui specialist si acesta este logopedul.

346 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page