top of page
Caută

Cum ne pregatim pentru sedinta de kinetoterapie?

Cand venim cu copilul la terapie in urma unui control ortopedic, neurologic sau a unei evaluari neuromotorii realizata de un kinetoterapeut, ne pregatim de o noua aventura, pentru care ne-ar fi de folos sa stim urmatoarele:


1. Copilul va plange, dar nu pentru ca il doare ceva.

Exercitiile nu sunt dureroase, tehnicile folosite nu produc niciun fel de durere.

Cu toate acestea, apare un disconfort din simplu fapt ca cel mic seste expus unor lucruri noi, pozitii noi, cateodata in afara zonei sale de confort, etc.


2. Sedinta de kinetoterapie este recomandat sa fie realizata după 30-40 de minute de la ultima masa, pentru a se evita regurgitarea, in cazul copiilor mici.


3. Recomandam ca hainele sa fie lejere, preferabil un body pentru bebelusi, astfel incat copilul sa se poata misca fara restrictii.

4. Indiferent de ce afectiune este vorba, un rol major in recuperare il are parintele si activitatile pe care le face copilul acasa.


Este important de stiut ca parintii si kinetoterapeutul copilului formeaza o echipa, iar pentru a fi obtinute rezultatele dorite este necesara colaborarea lor. Astfel, kinetoterapeutul va tine cont de informatiile date de parinte si acesta, la randul sau, urmeaza indicatiile si contraindicatiile terapeutice.


2 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page