top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Distrofia musculara si rolul kinetoterapiei

Distrofia musculara face parte din tulburările neuro-musculare și reprezintă un grup de boli musculare, progresive. Se caracterizeaza prin slabirea muschilor si reducerea masei musculare, si uneori prin pseudohipertrofie.




Distrofia musculara Duchenne si distrofia musculara Becker sunt cele mai frecvente forme ale acestei afectiuni ce afecteaza exclusiv pacientii de gen masculin.


Distrofia musculara este o afectiune rara. Doar 0,02-0,03% dintre nou-născutii vii sufera de Duchenne, in timp ce 0,003% sufera de distrofia musculară Becker.


Distrofia musculara Becker este o boala ereditara, avand aceiasi transmitere recesiva legata de cromozomul X, dar cu o evolutie mai lenta si are un tablou clinic mai bland decat in cazul distrofie Duchenne.


Rolul fiziokinetoterapiei



Pe masura evolutiei distrofiei musculare si a slabirii musculaturii, pot aparea contractii involuntare.


Scopul fiziokinetoterapiei este de a mentine flexibilitatea articulaiilor, de a preveni contracturile, de a reduce si intarzia deformarea coloanei vertebrale.


Prin kinetoterapie, pacientii care sufera de distrofie musculara pot pastra mobilitatea pentru cat mai mult timp posibil.


Kinetoterapia studiaza mecanismele neuromusculare si articulare care asigura unui om activitatile motrice normale. Aceasta se defineste ca terapie prin miscare, se realizeaza prin programe de recuperare ce au ca scop refacerea functiilor diminuate sau cresterea nivelului functional in anumite afectiuni.


344 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page