top of page
Caută
 • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Emotiile copiilor !


Aspecte care te vor ajuta sa identifici daca si copilul tau se confrunta cu probleme emotionale serioase cum ar fi:

 • Lipsa abilitatilor sociale

 • Depresia și anxietatea

 • Agresivitatea

 • Problemele de atentie


Sfaturi!

 • Funcționeaza eficient, pregatind copilul pentru viata

- Acorda importanta atat starilor emotionale ale copilului, cat si deficientelor la nivelul abilitatilor sociale.


 • Incurajeaza copilul sa iti vorbească despre emotiile care il incearca zi de zi.

- Cel mai important lucru validarea , acorda-i dreptul de a-si exprima supararea, ofera-i ocazia de a-si expune parerea, accepta-i parerea, chiar daca este in dezacord cu a ta.


 • Renunta la recompensele promise in incercarea de a bloca plansul copilului

- Toate emotiile trebuiesc experimentate pentru a ne elibera de frustrari, pentru a reusi sa atingem acel echilibru de care cu totii avem nevoie.

 • Nu raspunde cu violenta agresivitatii

– Fie ea fizica sau verbala, atunci cand vrei să corectezi un comportament nedorit. Tu ca parinte esti, in permanenta exemplul copilului tau. Si, da! iti poti impune respectul in fata celui mic, vorbindu-i pe un ton ferm, care-l va ajuta sa priceapa gravitatea situatiei. Ofera-i, alternative sanatoase pentru a se elibera de furie. Sporturile de echipa, in care copilului i se oferă ocazia de a-si elibera energia sau atelierele de teatru il vor ajuta sa-si valorifice temperamentul impulsiv, acesta gasind astfel prilejul de a se exprima, si mai ales de a-si experimenta emotiile.

 • Dezvolta-i abilitatile sociale

Cum poti face asta? Incurajeaza-ti copilul sa participe la jocuri de echipa, mergeti in locuri unde poate interactiona cu alti copii de varsta sa. Explica-i despre emotiile tale, ale celor din jurastfel va intelege de ce este important sa cunoastem si sa tinem cont de nevoile persoanelor cu care interactionam.

 • Petrece timp de calitate cu copilul

- Da, câteva minute pe zi pot face minuni privind relația cu cel mic. Dar, lasa deoparte grijile de la serviciu si gadget-urile. Priveste-ti cat des posibil copilul in ochi atunci cand ii vorbesti. Strange-l in brate de mai multe ori pe zi. Sunt nenumarate lectii valoroase pe care cel mic le poate invata de la tine, iar fericirea este una dintre ele.


Sa invatam copiii sa fie fericiti. Sa se bucure de viata, sa valorifice fiecare experienta pe care o traiesc, fie ea una placuta sau mai putin placuta si mai ales sa invete din ea. Sa incurajam copiii sa zambeasca mai des, sa spuna te iubesc atunci cand simt si sa isi arate recunostinta chiar si pentru lucrurile marunte pe care le primesc.


Hai ca nu e asa greu sa faci cu adevarat parte din viata copilului tau!
7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page