top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Genu varum

Genunchii sunt cea mai importanta articulatie, cu rol deosebit in sprijin. Genunchii in var (O) - genu varum, reprezintă o deviatie a genunchilor in plan frontal. Este caracterizata printr-un aspect de „picioare in paranteze”, in care coapsa cu gamba fac un unghi intern deschis. Amplitudinea afectiunii se apreciaza prin masurarea distantei dintre condilii femurali interni din pozitia stand cu calcaiele lipite.



Netratata aceasta afectiune poate evolua spre o artroza a genunchiului, cum este datorita unui exces de presiune pe punctele supuse in mod normal unor presiuni diminuate.


In randul copiilor genu varum este considerat obisnuit pana la varsta de 18 luni, dar la copiii cu varsta mai mare, genu varum poate fi consecinta unei boli osoase (de exemplu rahitism).

Pana la varsta de 18 luni se poate rezolva spontan,fara tratament, ca urmare a dezvoltarii normale. Cateodata, situata fiziologica poate persista in timp devenind patologica, datorită unor cauze genetice, ereditare sau afectiuni osoase metabolice.


Tratamentul recuperator


- kinetoterapie

- fizioterapie

- masaj


Tratamentul prin kinetoterapie are drept scop mobilizarea prin tonifierea in regim de intindere a musculaturii interne a copaselor si tonifierea in regim de scurtare a musculaturii externe a coapselor. Se utilizeaza exerciti pentru consolidarea musculaturii membrelor inferioare, pentru muschii cvadriceps, pentru mușchii fesieri, etc.

81 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page