top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Importanta exercitiilor fizice in tratarea supraponderabilitatii

In Romania, tot mai multi parinti au neglijat activitatea fizica a copiilor, mai ales prin asa numitele „scutiri medicale” de la orele de educatie fizica. Astfel, tot mai multi copii au inceput sa adopte un stil de viata nesanatos, sedentarismul luandu-i treptat locul activitatii fizice.

Efectele negative se reflecta in special in :

  • Starea generala de sanatate a copilului

  • Dezvoltarea capacitatilor motrice generale

  • Dezvoltarea capacitatilor de concentrare si de acumulare a cunostiintelor

  • Obisnuinta adoptarii unei tinute corecte a corpului si o portura cat mai estetica

  • Dezvoltare fizica armonioasa, cu respectarea indicilor de proportionalitate

  • Formarea personalitatii

  • Dezvoltarea capacitatii aparatului respirator si a capacitatii aparatului cardiovascular

  • Starea mentala



Specialistii au concluzionat astfel: pentru a avea o conditie fizica si mentala buna si pentru a preveni aparitia unor afectiuni asociate supraponderabilitatii, copiilor le este recomandat 60 de minute de activitate fizica/zi.


Practicate cu regularitate si executate corect, sub atenta supraveghere medicala, exercitiile incluse in planul terapeutic, au rolul de a creste considerabil consumul de energie al copiilor, in paralel cu dezvoltarea principalelor grupe musculare si imbunatatirea conditiei fizice generale.

Pe langa tonifierea sistemului muscular, copiii care practica exercitii de gimnastica medicala adopta in timp o postura corecta a corpului.

Programele personalizate de prevenire a aparitiei obezitatii la copii includ diverse exercitii atent alese de catre specialisti, dozarea acestora facandu-se in functie de conditia fizica a copilului, de varsta acestuia, dar si de stilul de viata.


Alimentatia neadecvata, sedentarismul si stresul conduc la aparitia obezitatii - o afectiune ce reprezinta o amenintare de risc major la adresa sanatatii.

Nu va neglijati copilul, din dorinta de a-l rasfata ! Statul in fata calculatorului ori al televizorului, ca si consumul regulat de alimente de tip fast-food, dulciurile, snacksurile, sucurile ii pot influenta in mod negativ, efectele fiind resimtite in special la varsta maturitatii !

Obisnuiti-va copilul inca de mic sa faca miscare ori de cate ori are ocazia, de la plimbatul in aer liber la practicarea unor sporturi ce il pot ajuta sa se dezvolte si sa creasca frumos! Cu cat nivelul de activitate este mai redus, cu atat riscul aparitiei supraponderabilitatii este mai mare.

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page