top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

IUVOKIDS SMART ! SECTIA DE EVALUARE SI RECUPERARE PEDIATRICA ROBOTIZATA

Actualizată în: 28 oct. 2019



Fundatia pentru copii Sansa la Viitor  fondata in anul 2017 s-a lansat intr-un lung drum al reusitelor cu pasi mici ca urmare a unei lupte grele la care un pui de Om, a pornit, dand dovada de ambitie, voința și putere de la care noi toti, am luat resursa de incredere și rabdare de care aveam nevoie pentru ca impreuna sa incercam sa schimbam viitorul cu fiecare copil sanatos in parte. „Sa cresti mare” este indemnul care ne-a sustinut moralul si Se poate, cu multa iubire, încredere si rabdare sa darami bariere, sa mergi pana la capat spre marea victorie.

Conform datelor oficiale în Romania sunt inregistrati 71.245 de copii cu dizabilitati. Dintre care 7000 de copii in Bucuresti, este datoria noastra sa-i ajutam sa se faca mari! Fundatia pentru Copii Sansa la Viitor cauta sa identifice acele cazuri care au nevoie de sprijin oferind evaluari si tratamente terapeutice necesare ficarui copil in parte.

Pe parcusul celor doi ani de activitate Fundatia a intreprins o serie de evenimete, scopul acestora fiind de a promova obiectivele inscrise in statut, prin care se urmareste promovarea recuperarii medicale a copiilor cu deficiente neuromotorii, prin asigurarea de servicii de recuperare psihomotorie, kinetoterapie si terapii complementare.

S-au obtinut bunuri materiale care au dat startul amenajarii viitorului centru de recuperare pediatrica.

Proiectul de debut al Fundatiei pentru copii Sansa la Viitor “Primul Pas” centrul de recuperare pediatrica a fost inaugurat in luna august 2019, atat pentru publicul larg cat si pentru micii luptatori ce sunt sustinuti de fundatie in mod gratuit. Centrul de sanatate pediatrica Iuvokids isi desfasoara activitatea in 800 mp pe patru nivele complet utilate cu echipamente de ultima generatie pentru evaluarea pacientilor si efectuarea sedintelor de: kinetoterapie, fizioterapie, masaj terapeutic/reflexogen, terapia Tomatis, terapie Fasciala, logopedie, psihologie pediatrica si terapii complementare. Acesta este autorizat conform cerintelor D.S.P Bucuresti, iar capacitatea maxima este de 368 pacienti copii / zi; 8832 pacienti copii / luna, 105.984 pacienti copii / an.

Ne dorim sa venim cu un aport considerabil pentru acesti copii prin minimalizarea conditiei astfel acestia sa devina prescolari, elevi, adolescenti, viitori membrii de baza ai societatii.

In timp ce interventia timpurie este un concept care ghideaza filosofia si strategiile serviciilor pentru copiii din strainatate, indiferent daca este vorba de protectie sociala, sanatate sau educatie, la noi programele de acest tip sunt in numar redus. Deficientele neuromotorii afecteaza componentele motrice al copiilor, fiind determinate in principal de afectarea structurilor neuronale de la nivel central sau periferic, dar si de calitatea proceselor psihice care influenteaza controlul si functionarea mecanismului neuromuscular.

Beneficiul principal pe termen lung il constituie sustinerea copiilor pentru recuperarea intarzierilor in dezvoltare si maximizarea beneficiilor aduse de copil in familie prin: restabilirea aliniamentului corporal normal, achizitionarea principalelor aptitudini motrice, redobandirea amplitudinii de miscare, a fortei, rezistentei musculare, recuperarea coordonarii, controlului si echilibrului, reeducarea sensibilitatii, corectarea deficitului respirator. Urmarim dobândirea deplinului potential fizic, intelectual și emotional al fiecarei familii in parte.

Pentru unii copii pasii sunt un DAR, insa pentru altii reprezinta eforturi sustinute.

Obiectivul nostru imediat este achizitionarea de aparatura pentru efectuarea terapiilor kinetoterapeutice in mod robotizat, in vederea asigurarii de programe personalizate de recuperare, aplicabile urmatoarelor tipuri de afectiuni neuromotorii si ortopedice: paralizii cerebrale parapareza, tetrapareza, paralizii de tip periferic, boli neuromusculare, amiotrofii spinale, hidrocefalie, microcefalie, tulburare de coordonare si echilibru, prematuritate severa,

deviatii de statica vertebrala (scolioza, cifoza, lordoza), deviatii ale membrelor superioare si membrelor inferioare (tal valg, platfus, var-equin, matatarsus adductus, talus varus, genuvalgum, geruvalgum, coxa-vara, etc), Sindromuri: West, Down, Hipoton.

Evaluarea copiilor

Presupune colectarea istoricului medical complet al copilului si a recomandarilor specialistilor care l-au consultat in prealabil (recuperare, ortopedie, neurologie, reumatologie, pediatrie, neonatologie etc.).  Dupa care, alaturi de specialist, se va identifica abordarea si explica optiunile terapeutice cu rezultate imediate conform varstei fiecarui copil.

Aplicarea terapiilor

In functie de rezultatele evaluarii si de obiectivele stabilite, optiunile terapeutice si recomandarile vor fi discutate cu parintii, iar planul de tratament va presupune implicarea si consimtamantul parintilor.

Terapia si frecventa sedintelor variaza de la un caz la altul, iar programele pot include exercitii statice sau dinamice cum ar fi miscari ale articulatiilor,  exercitii de rezistenta (antrenament de mers si forta), intinderi musculare, exercitii de respiratie si masaj.

Psihologul clinician, folosind de diferite metode va evalua copii folosind urmatoarele metode: metoda observatiei, metoda interviului sau probe psihologice (in functie de caz).

In urma evaluarii psihologice copii pot fi indrumati spre un program de:

- Terapie psihologica

- Terapie ocupationala

- Dezvoltare personala

Inainte de a stabili un program terapeutic logopedic, evaluarea este esentiala. Acesta evaluare se bazeaza pe observarea copilului in cabinetul logopedului, alaturi de informatiile primite de la parinti, interactiunea directa cu copilul, fise logopedice, chestionare sau teste specifice.

Obiectivele sunt realizabile prin munca, consecventa si perseverenta, alaturi de echipa de terapeuti care conlucreaza impreuna cu familia la o stare de echilibru si armonie a copilului.

A fi parinte pentru un copil cu probleme grave de sanatate poate fi o experienta încarcata de stres si uneori de neinteles. Parintii acestor copii, indiferent de varsta, de pregatirea lor, de situatia materiala au nevoie de suport psihoterapeutic si indrumare.

Grupul de suport „Sansa la Viitor ”- consilierea de grup presupune o relationare a consilierului cu un grup ai caror membri au o problema comuna. Procesul de consiliere valorifica experienta si cunostintele fiecarei persoane asistate. În consilierea de grup se cristalizeaza un sentiment de comunitate avand la baza nevoia de afiliere, apartenenta, se clarifica dorinte, nevoi si optiuni, iar autorealizarea pozitiva a fiecarui membru este raportata la dinamica grupului. Scopul este de a evidentia calitatile parintilor, prin identificarea unor modificari produse , într-un cadru/context cunoscut.

Parinti trebuie sa respecte si sa inteleaga toate controale recomandate la externare din spital, avand nevoie permanenta de indrumari si sfaturi de cea ce inseamna ingrijirea unui copil cu probleme grave de sanatate. Este foarte important ca aceasta recuperare cu un cumul de indrumari sa inceapa precoce.

Educarea şi instruirea specifică a părinţilor copiilor cu probleme grave de sanatate, sprijinirea lor în implementarea unor reguli si metode specifice de educatie.

Părinţii devin coterapeuţi în procesul de reabilitare şi integrare a copilului.

Obiectivele consilierii de grup vizeaza crearea unui mediu care sa dezvolte participantilor capacitatea de a obtine informatii si abilitati, de a-si forma atitudini constructive.

vom planifica exerciții de dezvoltare personala si jocuri de rol, acestea fiind un prilej pentru a cunoaste mai bine persoanele grupului si de a reflecta asupra misiunii de parinte si a posibilitații de a fi un parinte al unui copil cu probleme grave de sanatate.

Cel mai valoros beneficiu este crearea fireasca de relatii cu ceilalti participanti, legat de lucrurile dificile cu care s-au confruntat sau pe care le traiesc.

Ofera beneficii reale celor care îsi doresc sa aiba ocazia sa-si expuna sentimentele, gandurile, situațiile problematice in care se regasesc cu copii lor, într-un climat de suport si sa obțina feedback fața de propria situatie. Persoanele care formeaza un grup simt ca nu sunt singurele care au o “problema” sau mai multe, ca si altii trec prin situatii similare si astfel grupul devine o sursa de sprijin într-o perioada mai dificila. Este important de stiut, pentru cele/cei care se decid sa participe la sesiuni de grup, ca nu sunt presați sa vorbeasca despre cazurile lor sau sa dezvaluie anumite lucruri pe care le considera prea personale. Totusi, cu cat se vor implica mai mult, cu cat vor vorbi mai mult despre ei, despre ceea ce simt si gandesc, cu atat vor avea mai multe de castigat din aceasta experienta. Pentru parintii care au un copil cu probleme de sanatate, focusul este îndreptat catre copil si catre nevoile acestuia. Fie ca este vorba despre tipul de terapie pe care copilul trebuie sa o urmeze, medicatia necesara, activitatile în care copilul trebuie implicat si modul în care copilul poate sa beneficieze de cea mai buna si corespunzatoare educatie. Cu toate ca nevoile copilului sunt foarte importante, acestea nu ar putea fi acoperite si satisfacute, daca parintii nu ar fi echilibrati emotional si psihic si nu ar fi bine cu ei însisi. De aceea, pe langa interventiile necesare pentru copil, este nevoie ca parintii sa aiba grija de ei însisi, prin interventii special gandite pentru ei. Din pacate, putini parinti sunt atenti si la propria persoana si considera ca este o dovada de egoism din partea lor daca nu îsi îndreapta toata atentia catre nevoile copilului. Tocmai din aceasta cauza, prin faptul ca intervenția de acest tip îmbunatațeste starea emotionala a adultilor, poate avea ca beneficiu cresterea disponibilitatii emotionale a parintilor în relatia cu copilul, fiind promovata astfel starea generala de bine a familiei. Ne dorim ca aceasta activitate sa aduca informații si o stare de bine care se va rasfrange ulterior în mod benefic în relația cu copilul si familia. Urmarim dobândirea deplinului potențial fizic, intelectual și emoțional al fiecarei familii in parte.

Ca efetele terapiilor prezentate mai sus sa abia o crestere accelerata ne dorim deschiderea sectiei de recuperare medicala robotizata. Astfel venim catre dumneavoastra cu urmatoarea propunere:


1. Lokomat –

Descriere: dispozitiv robotic de reeducare a mersului, compus dintr-o orteza robotica de mers, un sistem de sustinere dinamica a greutatii corporale sincronizata cu o banda de alergare si biofeedback de performanta. Acest system asigura o fixare si un confort optim pentru pacient, prin seturi speciale de harnasament si mansoane de diferite dimensiuni. Orteza robotica de mers cu 8 senzori de forta la solduri si la genunchi, pozitionate bilatelar pe fiecare articulatie a ambelor picioare si 4 amplificatoare. Aceste orteze sunt adaptabile la oricare pacient cu lungimea femurului intre 20-50 cm si latimea bazinului osos intre 16 - 60 cm. sistemul de fixare a pelvisului este reglabil de la complet fixat la complet eliberat, pentru miscarea laterala si rotatia transversala a soldului ( pentru fiecare grup de varsta).

Beneficii : sistemul asigura rezultate imbunatatite, datorita posibilitatii de personalizare a tratamentului in functie si de nevoile si capacitatile individuale, oferind totodata feedback in realitate virtuala, care creste motivatia si cooperarea pacientului din timpul sesiunilor de terapie. Acest aparat de recuperare medicala neurologica si otopedica diminueaza efortul fizic depus de terapeuti.

Miscarea functionala si stimularea senzoriala joaca un rol important in reabilitrea copiilor cu afectiuni de natura ortopedica si neurologica in urma unor leziuni cerebrale traumatice, leziuni medulare spinale, precum si in cazul copiilor cu paralizie cerebrala sau alte afectiuni neurologice.


2. Sistem complet pentru diagnostic – analiza posturala

Descriere: Podoscopul reprezinta un sistem de analiză posturală avansată ce utilizează tehnici și metode noninvazive de diagnostic și de evaluare în domeniul recuperării medicale. Fiind destinat pentru capturarea imaginilor in timpul analizei posturale. Este format dintr-o platforma din material laminat si doua camere web si software. Are structura din lemn lacuit si o suprafata exterioara de cristal cu oglinda inclinata pentru vizualizarea imaginii posterioare a talpilor ceea ce subliniaza punctele cu cea mai mare greutate sau cu cea mai mica incarcatura. Iluminarea laterala duala pe baza de lampi. Analizatorul postural cuprinde o placa bilaminata pentru picioare si doua bare laterale de aluminiu ce sunt dotate cu scale milimetrice si ghidaje reglabile ce permit alinierea corecta a corpului.

Podoscopul – este utilizat în analiza tulburărilor de statică a piciorului; cu ajutorul lui sunt prelucrate imaginile captate, determinându-se lungimea exactă a fiecărui picior, existența unor tulburări de statică plantară (picior plat, scobit etc.), precum și a eventualelor deviații la nivelul gleznei. Unitatea de analiză posturală – este folosită pentru determinarea deficienţelor la nivelul coloanei vertebrale, prin intermediul unui sistem de camere video care permit achiziţia de imagini de înaltă rezoluţie, imagini ce sunt apoi prelucrate prin intermediul softului, în scopul de a analiza toate deviaţiile segmentare sau globale ale corpului. Analiza posturală se realizează din față, din spate și din profil și poate diagnostica deficiențele coloanei vertebrale în plan sagital sau frontal (scolioze, cifoze, hiperlordoze) Softul permite stocarea datelor medicale ale pacientului, atât a celor rezultate în urma testărilor posturografice, cât şi a celor legate de istoricul medical sau de tratamentele medicamentoasepe care pacientul le urmează

Beneficii: permite observarea talpi piciorului scotand in evidenta punctele cu cea mai mare presiune: picior plat sau scobit, valg sau val, genunchi flexum sau recurbatum, asimetria centurilor scapulare si/ sau pelvice, hiperlordoza si/sau hipercifoza, scolioza, cifoscolioza;dispozitia asimetrica a tesuturilor adipoase si a tesuturilor moi;circulatia venoasa si limfatica defectuoasa; Este util pentru monitorizarea evolutiei pacientilor si a eficienței terapiilor recomandate. nSoftul permite stocarea datelor medicale ale pacientului, atât a celor rezultate în urma testărilor posturografice, cât şi a celor legate de istoricul medical sau de tratamentele medicamentoasepe care pacientul le urmează. Pe baza datelor obținute în urma unei posturografii complete se elaborează ulterior programe personalizate de kinetoterapie și recuperare medicală.


3. Verticalizator dinamic –

Descriere: axcest dispozitiv permite mentinerea pozitiei vertical, facilitand si deplasarea. Este echipat cu : cadru cu otile prevazute cu frane ( 2 roti in partea din spate cu frane de frictiune), separator pentru gambe, centura reglabila pentru pelvis, centru pentru stabilizarea pelvisului, maner, centura reglabila pentru piept.


4. Verticalizator CAT 2 –

Descriere: este un verticalizator pentru copii foarte flexibil, pe langa verticalizare permite si pozitii precum culcat pe burta sau pe spate.

Echipamente : cadru cu rotile si frane, suporturi pentru picioare cu stabilizatori, amortizor pneumatic, suport pentru genunchi, captuseli , suporturi pentru pelvis si piept cu centuri de siguranta, masuta reglabila, tetiera reglabila pentru pozitia culcat pe spate, blocarea cu siguranta pentru schimbarea inclinaii cadrului, suportul pentru genunchi cu functie de inclinare asigura pozitionarea usuara a copilului in dispozitiv.

Beneficii: Ajuta in recuperarea recuperarea in parapareza, paraplegie, tetrapareza, tetraplegie, boli demielinizante (scleroza multipla, scleroza laterala), diferite forme de paralizie cerebrala infantila, mielomeningocel, leziuni ale maduvei spinarii

Cel mai mare avantaj al utilizarii dispozitivelor de posturare in ortostatism (verticalizatoare) este stimularea dezvoltarii psihomotorii si imbunatatirea conditiei psihice. Acest tip de dispozitiv medical are o influenta semnificativa asupra dezvoltarii corecte a muschilor, articulatiilor si a sistemului osos. Mai mult, are un impact pozitiv asupra dezvoltarii echilibrului si imbunatatirii coordonarii. Postura in ortostatism obtinuta prin pozitionarea pacientului in cadre speciale (verticalizatoare) poate fi utilizata in timpul efectuarii activitatilor educative, recreative sau de recuperare.


5. Motomed –

Descriere : MOTOmed este un aparat de recuperare antispasmic care aduce beneficii importante in scleroza multipla, paraplegie, tetraplegie, spasticitate si alte afectiuni neurologice precum si limitari ale mobilitatii de orice cauza. MOTOmed viva2 maini si picioare este creat pentru un sistem de terapie prin miscare, asistata de un motor,cu caracteristici inteligente de siguranta: afisaj pe display color al programului care se efectueaza (distanta, timp, rotatii/min, greutate), suporti pentru prindere a gambelor reglabili pe inaltime, diferite programe de recuperare, reglabil pe inaltime.

Beneficii: stimularea mersului, reducerea spasticitatii, imbunatateste starea de bine fizica si psihica, disfunctii circulatorii (in special cele ale picioarelor), blocaje articulare (contracturi), scaderea masei musculare, afectari digestive si urinare, fragilitate osoasa, edeme, hipertensiune si deficit metabolic .


6. Banda electrica – dispozitiv robotizat –

Descriere:

- suprafata de alergare : 150 cm x 50 cm

- viteza: 0-22km/h

- inclinare : 0-25%

- greutate admisa : 200 kg

- motor: 3,3 kW

- port interfata pentru PC,EEG, ergospirometrie, system de monitorizare apresiunii sangelui -compatibil cu majoritatea sistemelor existente -HP Cosmos soft PC pentru controlul si monitorizarea dispozitivului

- 2 bare de sustinere, diametru 60 mm

- arc de siguranta cu centura in piept, ham si commutator de urgenta (stop)

- curea pentru piept L pentru arcul de siguranta

- curea pentru piept S pentru arcul de siguranta

- inversarea centurii de rotatie la inclinare

- brat suport cu trei articulatii, reglabil in inaltime si in latime

- buton de oprire suplimentar pentru suportul bratului, dreapta

- curele pentru ridicarea picioarelor

Beneficii: Pacientii aflati in recuperare medicala poseda adesea o mobilitate restransa, iar pentru o parte dintre ei, pasirea pe banda de alergare este dificila.

Sistemul de reabilitare dispune de o bandă de alergare cu inaltime scazuta a treptei de acces și bare de sustinere foarte lungi, care extind lungimea întregii benzi de alergare.Este cel mai sigur mod în care un pacient cu mobilitate redusa poate folosi o bandă de alergat. O rampă profesionala pentru scaune cu rotile este disponibila, permitand accesul confortabil la suprafata de rulare pentru majoritatea tipurilor de scaune rulante.

Siguranța pacientului conduce la rezultate pozitive - Terapie în stadiul incipient de recuperare pentru copii ortopedici și neurologici - Mobilizare pentru pacientii spastici - Tehnologia expander ofera beneficii pacientului și terapeutului, prin directionarea si sustinerea fortei miscarii în timpul tratamentului - Asista terapeutii în miscarea membrelor copilului, fara fi necesara pozitionarea manuala. - Reduce oboseala atat la copil, cat si la terapeut și permite prelungirea timpului de tratament.

- Permite observarea și evaluarea pacientului din diferite unghiuri, intrucat in multe cazuri nu este necesar ca terapeutul să lucreze permanent în contact fizic cu pacientul.

- Setari specifice fiecărui pacient, inregistrate pentru viitoarele sesiuni de terapie.


7. Recuperarea braţelor şi umerilor asistată de robot -

Descriere: reprezinta cel mai avansat şi versatil dispozitiv de recuperare pentru umar si brat, la nivel mondial. Compensarea inteligenta prin gravitatie, sistemul robotic si realitatea virtuala faciliteaza tratamentul, pentru ca pacientul sa-si recastige funcţia motorie a bratului usor si rapid. Sistemul poate fi utilizat unilateral sau bilateral. Tratamentul interactiv si distractiv se realizeaza prin intermediul modulelor de terapie special dezvoltate in spatii de lucru 1D, 2D şi 3D. In timpul terapiei Realitate virtuala 3D, miscarea bratului este afisat in timp real pe ecranul calculatorului. In combinatie cu Compensatia Inteligenta a Gravitatiei (IGC - Intelligent Gravity Compensation), copilul are senzatia incomparabila ca poate efectua miscarile pierdute, chiar de la inceputul terapiei. Sistemul permite copiilor sa efectueze exercitii autodirijate intr-un spatiu amplu de miscare, din acest motiv dispozitivul de recuperare a bratului si a umarului este deosebit de potrivit pentru terapia orientata spre sarcini cu obiecte reale.

Caracteristici:

- Ajuta cat este necesar la miscarile functionale

- Compensare inteligenta a gravitatiei

- Asista tratamentul membrelor superioare unilateral, bilateral si simetric

- Sistemul are biofeedback in 3D şi realitate virtuala

- Tratament orientat spre sarcina cu obiecte reale

- Suport antigravitational robotic pentru brat

- Suport de greutate a bratului foarte neteda

- Sprijina miscarile fiziologice a bratului

- Reglarea continua a sprijinului robotic

- Tratament activ şi repetitiv a miscarilor fiziologice

- Posibilitatea utilizarii in toate fazele de reabilitare pentru tratamentul activ, asistat şi pasiv

- Sistemul include exercitii functionale in spatii de lucru 1D, 2D şi 3D

Beneficii : terapia este foarte variata, modulele de terapii interactive ofera feedback audio-vizual si tactil; pacientul experimenteaza si simte miscarile intr-o realitate virtuala. Acest lucru este deosebit de motivant si permite mai multe repetitii, care sunt esentiale pentru miscarile autodirijate. Tratamentul interactiv si distractiv se realizeaza prin intermediul modulelor de terapie special dezvoltate pentru copii.


8. Sistem pentru recuperarea abilitatilor motorii a bratului si mainii

Descriere: este o suprafata de terapie interactiva, care poate fi utilizat in multe feluri. Senzorii sistemului permit antrenamentul activitatilor cotidiene cu obiecte reale pe un ecran tactil.

Senzorii reactioneaza nu numai la miscare, ci şi la presiune.

- recuperarea abilitatilor grafo-motorii poate fi realizata in mod flexibil şi independent, fara accesorii

- pentru educarea coordonarii miscarilor pacientului, sistemul contine si obiecte complementare cu dimensiuni reale, care pot fi utilizate pe suprafata tactila.

Acest sistem poate fi adaptat la nevoile fiecarui copil in plan orizontal şi vertical

- sistemul este reglabil in inaltime, iar suprafata de lucru poate fi inclinata de la 0 la 90 de grade

- suprafata de lucru de pe ecranul tactil a sistemului poate fi adaptat la capacitatile pacientului, ceea ce permite executarea exercitiilor la limita performantei individuale.

Beneficii: sprijina recuperarea orientata spre terapii specifice, cu obiecte reale, antrenarea activitatilor vietii de zi cu zi si imbunatateste abilitatile motorii ale copilului. Ofera, de asemenea, o multime de module neurocognitive, care pot fi realizate individual sau in modulul de multiplayer. Terapia cu Myro nu devine niciodată plictisitoare.

9. Recuperare robotica a membrelor superioare –

Descriere: ofera o mare varietate de optiuni de terapie pentru copiii cu afectiuni locomotorii, cauzate de deficienţte neurologice si ortopedice ale extremitatilor superioare şi inferioare. Evaluarea constanta informeaza terapeutul despre progresul terapiei.

Datorită modulelor sistemului, acesta devine şi mai complex:

- ajuta recuperarea pronatiei şi a supinatiei antebratului, precum si flexia/extensia incheieturii mainii. Acest sistem se poate folosi chiar şi în stadiul initial de recuperare. In acest scop, manerul cu senzor este pur şi simplu introdus - mana pacientului este legata la minge prin intermediul unui sistem de curele flexibile.

- poate fi utilizat pentru mobilizarea articulatiilor membrului superior, incepand de la exercitiile distale spre cele proximale, acestea fiind repetitive si se pot efectua la mai multe articulatii deodată. Chiar si copiii cu deficiente grave pot fi tratati cu cu acest modul pentru a invata să evite compensatia in miscare.

Indicele de control al forţei (Force Control Index), precum si gama variata de jocuri terapeutice sunt deosebit de motivante. Pe de o parte datorita faptului ca progresul terapeutic este usor de urmarit si realizarile atinse sunt clar vizibile. Pe de alta parte, jocurile sunt distractive. Nici un rezultat nu se pierde, ci toate sunt inregistrate şi pot fi accesate în orice moment. Terapeutul are control deplin: el poate ajusta setarile de dirijare şi nivelurile de dificultate a jocurilor. Acest lucru garantează o terapie la limita maximă a performanţei copilului . Feedback-ul audiovizual şi tactil asigura concentratie maxima si o motivatie crescuta.

Beneficii : dispozitiv de recuperare cu senzori, utilizat pentru evaluarea tulburarilor de statica sau dinamica vertebrala si educarea psihomotricitatii. Designul atragator cu wireless incorporat ofera o multitudine de optiuni terapeutice: imbunatatirea echilibrului şi a controlului postural, utilizarea activa a fortei si sprijinului membrelor superioare. Cu ajutorul acestui sistem creativitatea terapeutului nu cunoaşte limite.


10. Hidrokinetoterapie FOCUS JUNIOR

Hidrokinetoterapia reprezinta o forma de miscare alcatuita din imersia corpului in apa imbinata cu gimnastica medicala alaturi de un kinetoterapeut. Acesta realizează un program bine stabilit în functie de diagnostic urmarind ameliorarea, imbunatatirea si evolutia copilului.

Hidrokinetoterapia este indicată copiilor cu afectiuni: 

- ale sistemului nervos IMC (infirmitate motorie cerebrala) în formele spastice; autism (TSA – tulburari de spectru autist); ADHD;

- ale aparatului locomotor  : * coloana vertebrala (scolioza, cifoza, lordoza); * membre [talus-valgus(platfus), genu-valgum, genu-varum]; hipotonie musculara, torticolis, rahitism;

- ale aparatului respirator: astm si alte dificultati respiratorii;

- metabolice (obezitatea);

- sindromul Down;

- sindromul Lobstein (boala oaselor de sticla) etc,.

Beneficiile hidrokinetoterapiei:

- corectarea deficientelor coloanei vertebrale și membrelor; refacerea posturarii corporale;

- cresterea fortei musculare;

- dobandirea mobilitatii articulare;

- dobandirea coordonarii;

- imbunatatirea si cresterea functiei respiratorii;

- stimulare psihica.


13. Evaluare si Recuperare Neuro Musculara „HUBER 360 „

Instrument de monitorizare al pacientului ce cuprinde program de evaluare integrat, rapoarte privind testarea si evolutia copilului, aces permite configurarea personalizata a programelor.

Beneficii: stimulare multidirectionala si evolutie controlata si orientata catre rezultate foarte bine definite. Creste precizia stretching-ului muscular, mobilizeaza articulatiile in toate planurile de miscare, indica postura adecvata pe durate exercitiului, feedback-ul vizual pe monitor faciliteaza controlul fetei si al directiei pentru rezultate optime. Jocurile de echilibru sunt distractive si antrenante pentru micii pacienti.


11. Electroterapie si sEMG -VitalStim Plus

Stimularea electrica neuromusculara ajuta la recuperarea si reeducarea musculara in procesul de deglutitie. Sub indrumarea terapeutului pacientul este partener intr-o activitate terapeutica interactiva, care ajuta consolidarea musculara in vederea reabilitarii procesului deglutitiei.

Beneficii: cresterea efortului si duratei incercarilor de inghitire si la imbunatatirea coordonarii. Datele de tratament pot fi stocate, afisate sau exportate catre Pc pentru a urmari progresul pacientului si pentru a genera rapoarte de evolutie. Ajută pacienții să devină independenți de intubare.


12. Dispozitiv pentru recuperarea genunchiului ARTROMOT

Acest dispozitiv reduce rigiditatea articulara si inflamatia, mobilizarea articulatiilor genunchiului fiind realizata pasiv de catre aparat. Dispozitivul permite extensia si flexia articulatiei genunchiului in intervalul -10 ° / 0 ° / 120 ° si articulația soldului in intervalul 0 ° / 7 ° / 115 °.

Beneficii:

- creste mobilitatea articulara

- creste rata de regenerare a cartilajului articular, a tendoanelor, ligamentelor si a tesuturilor moi periarticulare

- determina resorbtia mai rapida a hematomilor

- -imbunatateste circulatia limfei si a sangelui


13. Dispozitiv pentru recuperarea umarului ARTROMOT-S3

Acest dispozitiv creaza amplitudine de miscare pentru umar :

- Aductie/abductie: 0˚ – 175˚

- Rotatie interna/externa: 0˚ – 90˚

- Flexie/extensie: 0˚ – 175˚

- Functie pentru repetarea extensiei/flexiei in ultimele 10˚ setate

- Functie pentru initierea miscarii opuse in cazul sesizarii unei contracturi

- Functie pentru stretching

- Card de memorie

- Creste mobilitatea articulara

- Creste rata de regenerare a cartilajului articular, a tendoanelor, ligamentelor si a tesuturilor moi periarticulare

- Determina resorbtia mai rapida a hematomilor

- Imbunatateste circulatia limfei si a sangelui


14. Dispozitiv pentru recuperarea articulatiei cotului ARTROMOT®-E2

Amplitudine de miscare:

- Flexie/extensie: -5˚ – 140˚

- Pronatie/supinatie: 0˚ – 90˚

- Functie pentru repetarea extensiei/flexiei in ultimele 10˚ setate

- Functie pentru initierea miscarii opuse in cazul sesizarii unei contracturi

- Functie pentru stretching

- Card de memorie

- Creste mobilitatea articulara

- Creste rata de regenerare a cartilajului articular, a tendoanelor, ligamentelor si a tesuturilor moi periarticulare

- Determina resorbtia mai rapida a hematomilor

- Imbunatateste circulatia limfei si a sangelui

15. Dispozitiv pentru recuperarea articulatiei gleznei ARTROMOT®-SP3,

Amplitudine de miscare:

- Flexie/extensie: 50˚/0˚/40˚

- Inversie/eversie: maxim 40˚/0˚/20˚

- Functie pentru repetarea extensiei/flexiei in ultimele 10˚ setate

- Functie pentru stretching

- Functie pentru initierea miscarii opuse in cazul sesizarii unei contracturi

- Card de memorie

- Creste mobilitatea articulara

- Creste rata de regenerare a cartilajului articular, a tendoanelor, ligamentelor si a tesuturilor moi periarticulare

- Determina resorbtia mai rapida a hematomilor

- Imbunatateste circulatia limfei si a sangelui

- Creste mobilitatea articulara

- Creste rata de regenerare a cartilajului articular, a tendoanelor, ligamentelor si a tesuturilor moi periarticulare

- Determina resorbtia mai rapida a hematomilor

- Imbunatateste circulatia limfei si a sangelui


Ne dorim sa venim cu un aport considerabil pentru acesti copii prin minimalizarea conditiei astfel acestia sa devina prescolari, elevi, adolescenti, viitori membrii de baza ai societatii,

Vrem sa schimbam aceasta sintagma „De cele mai multe ori ne confruntam cu o situatie tragica si anume aceea de a ne hrani cu amintirea unui COPIL, pentru care nu am putut face mai MULT.”

Sigur suntem pe drumul corect! O calatorie incepe intotdeauna cu un singur pas si acesti copii trebuiesc tinuti de mana atat de parinti, cat si de noi toti !

Alege sa crezi in fapte bune pentru viitroul nostru comun COPIII !!!


Sa cresti mare!

288 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page