top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Kinetoterapia in cazul copiilor cu autism

Autismul reprezinta tulburarea de dezvoltare ce are ca efect nedorit dificultati de comunicare si de interactiune sociala, dar si comportamente repetitive. Printre terapiile ce ofera rezultate in cazul copiilor cu autism se numara si kinetoterapia. Studiile continue demonstreaza ca exista modalitati prin care tulburarile copiilor cu autism pot fi controlate, diminuate intr-o anumita masura. Cu cat aceasta tulburarea este identificata mai rapid, cu atat mai eficiente vor fi terapiile pentru diminuarea manifestarilor. Interventia in cazul copiilor cu autism incepe cu diagnosticarea precoce, precedata de interventia terapeutica, logopedica si programele de kinetoterapie. Este recomandata evaluarea kinetoterapeutica daca cei mici nu prezinta bazele miscarilor in conformitate cu varsta.


Cum poate ajuta kinetoterapia copiii cu autism?


Se utilizeaza un plan de activitati fizice adaptate in functie de etapa de dezvoltare motorie a copilului. Programul de exercitii fizice inceput cu kinetoterapeutul in cadru centrului este recomandat spre a fi continuat acasa pe cat posibil de catre parinti. In acest fel, sansele de remediere a deficientelor cresc considerabil.


Rolul kinetoterapiei in autism !

Mentinerea, corectarea posturii si a aliniamentului corporal, cresterea mobilitatii articulare. De asemenea, specialistul Iuvokids va urmari si ca cei mici sa dobandeasca rezistenta musculara, precum si mentinerea fortei musculare.


176 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page