Conceptul ofera pacientilor un sprijin adaptat individual, care poate imbunatati autonomia lor in desfasurarea activitatilor zilnice importante si, prin urmare, creste durata si calitatea vietii. Castillo Morales este orientat mai ales catre constatarile privind invatarea motorie, postura si miscarea, fiziologia senzoriala si, de asemenea, activitatile fiziologice de deglutitie. Obiectivul primordial este de a obtine pentru fiecare pacient cat mai multa autonomie.
Conceptul RCM necesita o cunoastere exacta a anatomiei functionale, a dezvoltarii motorice - in special a complexului orofacial si a interactiunilor dintre aceste sisteme. Mai mult, conditiile de dezvoltare emotionala, comunicativa si sociala trebuie considerate ca si criterii de dezvoltare autonoma. Comunicarea este punctul de plecare pentru fiecare diagnostic sau terapie, in conceptul RCM ceasta se realizeaza prin atingere, contact vizual, expresii faciale sau gesturi corporale.
Aplicabilitate:
- pacienti cu malformatii congenitale, anatomice in regiunea gurii (de exemplu, Pierre Robin Sequence (PRS) si cleft palate-maxilar);
- pacienti care prezinta hipotonie, de ex. Trisomia 21 (sindromul Down) si alte simptome determinate genetic;
- copii nascuti prematur care au dificultati de deglutitie
- pacienti de toate varstele cu boli neurologice insotite de simptome orofaciale, de exemplu afectiuni neuromusculare, paralizie cerebrala aparuta in urma traumatismelor cranio-cerebrale sau un accident vascular cerebral.
Din dorinta de a perfectiona neuroabilitarea in Romania, va invitam sa participati la cursurile oferite de Terapeut Senior RCM Marianella Sol Pernuzzi.
Detalii --- office@iuvokids.ro
Comments