top of page
Caută

Paralizia de plex brahial

Reprezinta o patologie produsa in timpul nasterii, si consta in afectarea motorie si senzitiva a plexului brahial.Tipuri de paralizi:

Erb-Duchenne - Paralizia de tip superior membrul superior este inert datorita datorita paraliziei muschilor: deltoid, biceps brahial, brahial, brahioradial. In acest caz copilul poate misca degetele si flecteaza mana.


Klumpke - Paralizia de tip inferior - sunt paralizati muschii antebratului si mainii.


Sindromul Claude Bernard Horner - Paralizia totala - este asociata cu tulburari simpatice vasomotorii (cianoza, edem, paloare), senzitive (afectarea sensbilitatii exteroceptive tactile fine, grosiere, termice, dureroase) respiratorii (paralizia de nerv frenic).


Tratamentul paraliziei de plex brahial in cazul nou-nascutilor, in absenta unei fracturi, poate incepe imediat cu miscari pasive ale extremitatii superioare, pentru a evita contracturile.


Daca exista o fractura, initierea miscarilor pasive poate incepe dupa 3 saptamani, cand fractura s-a vindecat. Gestionarea non-chirurgicala este indicata atunci cand exista o rezistenta antigravitationala a bicepsului la varsta de 3 luni si o probabilitate mai mare de recuperare.

Kinetoterapia este extrem de importanta in recuperarea paraliziei de plex brahial. Aceasta trebuie insotita de ortezare.


166 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page