top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Plagiocefalia

Kinetoterapia poate juca un rol important in gestionarea plagiocefaliei, oferind o abordare non-invaziva si non-chirurgicala pentru corectarea si tratamentul acestei afectiuni.

Prin intermediul kinetoterapiei, terapeutii specializati in dezvoltarea copiilor pot utiliza tehnici si exercitii specifice pentru a ajuta la imbunatatirea mobilitatii si simetriei craniului dar si a musculaturii asociate.
Iata cateva moduri in care kinetoterapia poate ajuta in cazul plagiocefaliei:

  1. Exercitii de mobilizare a gatului si capului:

Terapeutul poate lucra cu copilul pentru a imbunatati mobilitatea si controlul capului si a gatului, utilizand exercitii adaptate varstei si stadiului de dezvoltare al copilului.

Aceste exercitii pot include miscari usoare de rotire, inclinare si intindere a capului pentru a incuraja simetria si mobilitatea.


2. Tehnici de pozitionare si reeducare a miscarii:


Terapeutul poate oferi sfaturi si indrumari privind pozitionarea corecta a copilului in timpul somnului, hranirii si activitatilor zilnice, pentru a evita presiunea excesiva asupra zonei afectate a capului si pentru a incuraja pozitii care favorizeaza simetria si alinierea corecta a craniului.

3. Terapie manual si tehnici de mobilizare:


Terapeutul poate utiliza terapia manuala si tehnici de mobilizare blande pentru a ajuta la relaxarea si eliberarea tensiunii in muschii si tesuturile asociate plagiocefaliei. Aceste tehnici pot contribui la imbunatatirea circulatiei sanguine si la mentinerea afluxului de nutrienti catre zona afectata, ajutand la remodelarea craniului.


4. Exercitii de intarire musculara:


Terapeutul poate recomanda exercitii specifice pentru tonifierea musculaturii gatului, umerilor si spatelui, pentru a imbunatati sustinerea si controlul capului si pentru a promova simetria musculara.

Este important sa mentionam ca tratamentul kinetoterapeutic pentru plagiocefalie trebuie personalizat in functie de nevoile individuale ale copilului si de evaluarea si recomandarile terapeutului specializat.

Consultati un specialist in dezvoltarea copiilor sau un kinetoterapeut cu experienta in plagiocefalie pentru a primi un plan de tratament adecvat pentru copilul dumneavoastra.

11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page