top of page
Caută

Postura corecta!

In era digitala, in care tehnologia devine tot mai prezena in viata copiilor nostri, postura incorecta devine o problema tot mai comuna.

Centrul de recuperare pediatrica Iuvokids, este preocupat de sanatatea copiilor si pe aceasta cale dorim sa tragem un semnal de alarma cu privire la importanta adoptarii unei posturi corecte in timpul realizarii activitatilor fizice.


De ce este postura importanta pentru copii?

O postura corecta este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor. O postura incorecta poate duce la probleme de sanatate pe termen lung, inclusiv dureri de spate, probleme articulare șs afectarea dezvoltarii musculare.


Provocarile posturii in era digitala


  • Timp petrecut fata ecranelor

  • Greutatea ghiozdanelor


Semnele posturii incorecte

Umarul cazut

O postura corecta implica umerii coborati in mod natural. Dacă observati ca umerii copilului sunt mereu ridicati sau cazuti, poate fi un semn ca adopta o postura incorecta.

Capul pozitionat inainte

Daca copilul isi tine capul inainte in mod constant, poate avea nevoie de corectarea posturii.

Spate indoit

Un spate indoit poate indica o postura incorecta, fie in timpul sederii, fie in timpul mersului.


Cum putem ajuta la corectarea posturii


  • Educatie si constientizare

  • Exercitii de intarire

  • Consultarea specialistilor: Kinetoterapeutii pediatrici pot oferi ghidare si exercitii personalizate pentru a corecta postura.

Iuvokids se angajeaza in sprijinirea parintii in promovarea unui stil de viata sanatos pentru copii. Adoptarea unei posturi corecte este un pas esential catre o viata sanatoasa si activa. Impreuna, sa construim un viitor in care copiii nostri sa creasca cu forta, sanatate si incredere.

51 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page