top of page
Caută
Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Saptamana Mondiala a Alimentatiei la San: Sprijinim un viitor sanatos pentru copii!

In fiecare an, in perioada 1-7 august, o saptamana speciala aduce in atentia asupra unui act atat de natural, dar esential pentru sanatate copiilor - alaptarea . Saptamana Mondiala a Alimentatiei la san este sarbatorita in peste 120 de tari, inclusiv Romania, pentru a promova si sustine alaptarea ca modalitate optima de hranire a sugarilor.



Care este importanta si beneficiile alaptarii la san?

Alaptarea ofera copiilor un inceput sanatos in viata, inca din primele momente. Laptele matern este considerat un "super-aliment" pentru sugra, furnizandu-i toate substantele nutritive si anticorpii neceari pentru a-si dezvolta sistemul imunitar. Laptele matern ofera protectie impotriva unor afectiuni frecvente, precum infectiile respiratorii si gastro-intestinale, reducand astfel riscul de imbolnavire si spitalizare.

Beneficiile pentru copii nu se opresc aici, alaptarea la san este asociata cu dezvoltarea optima a creierului si a sistemului nervos, contribuind la cresterea coeficientului de inteligenta al copilului. De asemnea este esentiala pentru o dezvoltare fizica si emotionala sanatoasa, asigurand o legatura puternica si afectiva intre mama si copil.

Pe langa avantajele incontestabile pentru copii, alaptarea la san aduce si numeroase beneficii pentru mame. Procesul de alaptare elibereaza hormoni de legatura si afectiune, creand un sentiment de fericire si implinire pentru mama. De asemenea, contribuie la reducerea riscului de depresie postnatala si a anumitor tipuri de cancer mamar si ovarian.


Cum putem sustine alaptarea la san?

In timpul Saptamanii Mondiale a Alimentatiei la San si in fiecare zi, putem juca un rol important in promovarea alaptarii. Sprijinul familiilor, educatia despre beneficiile alaptarii si crearea unui mediu favorabil pentru mamele care aleg sa alapteze sunt aspecte cruciale. Profesionistii din sanatate, comunitatea si factorii de decizie au un rol esential in furnizarea de informatii corecte si sprijin pentru mame.


Concluzie:

Saptamana Mondiala a Alimentatiei la San reprezinta o oportunitate importanta de a aduce in atentie beneficiile inestimabile ale alaptarii la san si de a sprijini mamele in a face cea mai buna alegere pentru sanatatea copiilor lor. Educatia si sprijinul sunt cheia pentru ca mai multe mame sa se bucure de experienta minunata a alaptarii si sa ofere copiilor lor cel mai bun inceput in viata.



5 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page