top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Sindromul Williams

Sindromul Williams, cunoscut si sub numele de sindromul Williams-Beuren, este o afectiune genetica rara cauzata de o deletie (pierdere) a unui numar mic de gene de pe cromozomul 7. Această pierdere genetica poate afecta dezvoltarea fizica, cognitiva si comportamentala a persoanei diagnosticate.



Printre caracteristicile comune ale sindromului Williams se numara o dezvoltare fizica incetinita, chipul distinctiv ( nas mic si buza superioara groasa), probleme cardiace congenitale, un IQ mediu pana la ridicat, dar cu dificultati de invatare specifice, precum si trasaturi comportamentale specifice, cum ar fi o personalitate sociabila, o afinitate pentru muzica si o inclinație spre anxietate, conform specialistilor in domeniu.


Tratamentul pentru sindromul Williams poate varia in functie de simptomele specifice ale fiecarui individ si poate include terapie fizica prin kinetoterapie si terapii complementare, terapie ocupationala, terapie comportamentala, terapie logopedica, precum si interventii pentru problemele cardiace si alte afectiuni medicale asociate cu acest sindrom.


203 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page