top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Talus valgus - tratament

Talus valgus este o deformare posturala a piciorului caracterizata prin dorsiflexia exagerata a piciorului, care poate atinge fata anterioara a tibiei in timp ce planta se sprijina pe sol cu marginea interna.

Diagnosticarea precoce si inceperea cat mai rapida a tratamentului sunt extrem de importante in recupererea acestei afectiuni.



Tratamentul pentru talus valgus consta in kinetotetapie, masaj terapeutic si aplicarea benzilor kineziologice.Masajul este recomandat sa se realizează în fiecare seară, timp de 10-15 minute și ajută la întinderea mușchilor și tendoanelor pentru refacerea poziției normale a piciorului, din acest motiv, kinetoterapeutul o poate invata pe mamica sa efectueze corect manevrele de masaj necesare. In timp ce masajul se poate realiza si acasa, de catre mamica, kinetoterapia si aplicarea benzilor kineziologice trebuie realizate doar de catre un specialist.

Talus valgus poate fi asociat si cu alte afectiuni, cum ar fi scolioaza, genu valgum, platfus s.a.m.d. si de aceea este important ca recuperarea sa inceapa cat mai rapid pentru a evita modificarile aliniamentului corporal

578 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page