top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Tendonul Ahilian rigidizat?

Actualizată în: 25 mar.

Cum ajuta kinetoterapia?


Rigidizarea tendonului ahilian are afect negativ asupra mobilitatii si functionalitatii piciorului atat la adulti cat si la copii.

Tendonul lui Ahile este situat in partea din spate a gleznei, fiind cel mai mare si mai puternic tendon din corpul uman, si este esential pentru miscarea piciorului, dar kinetoterapia ofera o abordare terapeutica eficienta pentru a imbunatati mobilitatea si a reduce disconfortul asociat cu aceasta.



  • Cauze

Aceasta afectiune poate fi cauzata de o varietate de factori, inclusiv traumatisme, suprasolicitare, predispozitie genetica sau unele afectiuni medicale cum ar fi artrita juvenila.

  • Simptome

Printre simptomele comune se numara durerea si rigiditatea in spatele calcaiului, dificultatea in ridicarea degetelor de la picioare si umflarea in zona tendonului.


  • Cum ajuta kinetoterapia

Kinetoterapia este esentiala in managementul si tratarea tendonului ahilian rigidizat, terapeutii creeaza programe personalizate de exercitii ca sa vizeze intinderea si intarirea tendonului, imbunatatind astfel mobilitatea si functionalitatea piciorului.

  • Exercitii recomandate in kinetoterapie

Exercitiile de intindere a musculaturii gambei, exercitiile de intarire a muschilor din jurul tendonului ahile si tehnici de mobilizare articulara sunt doar cateva dintre tehnicile utilizate in kinetoterapie pentru tratarea tendonului ahilian rigidizat in randul copiilor.





24 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page