top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Kinetoterapeutul pediatric

Sedintele de kinetoterapie nu incep inainte de o evaluare, in majoritatea cazurilor, pacientul ajunge in serviciile de kinetoterapie la recomandarea unui medic, fiind deja diagnosticat cu o anumita patologie.



Kinetoterapeutul evalueaza micul pacient si determina astfel programul de exercitii potrivit necesitatilor si afectiunii acestuia.


Pentru a putea elabora un plan terapeutic adecvat, kinetoterapeutul va acorda o atentie sporita in ceea ce priveste structura fizica a pacientului, varsta, afectiunea existenta, stadiul evolutiei, tipul de activitate pe care il desfasoara sau existenta altor afectiuni.

In urma evaluarii se stabilesc obiectivele specifice pentru pacient si se aleg cele mai potrivite exercitii.


Sedinta kinetoterapeutica are o durata de 45-50 de minute si se desfasoara sub atenta monitorizare a specialistului kinetoterapeutul pediatric care consemneaza progresele zilnice si adapteaza programul de exercitii in functie d evolutia pacientului.


Exercitiul terapeutic consta in executarea sistematica si planificata a miscarilor corpului, posturilor si activitatilor fizice, astfel incat pacientul sa aiba mijloacele de a:

  • Corecta sau preveni deficientele fizice

  • Imbunatati si restabili functionarea fizica

  • Preveni sau reduce factorii de risc pentru sanatate

  • Optimiza starea generala de sanatate




15 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page