top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Metoda Kabat


Reprezinta o metoda de facilitare neuromusculara si proprioceptiva dezvoltata de medicul american neurofiziolog Herman Kabat in anii ’40.

Cercetatorul si-a propus initial tratarea tulburarilor functionale precum poliomielita, paraplegia si scleroza multipla. Tehnica sa a fost imbunatatita ulterior de fizioterapeutii Dorothy Voss si Margaret Knott.

Metoda Kabat a castigat popularitate in comunitatea fizio-terapeutilor deoarece acest tip de terapie implica activ atat terapeutul, dar si pacientul.

Astfel se utilizeaza reflexele naturale ale pacintului pentru a ajuta la relaxarea musculara si implica miscari complexe tridimensionale care presupun intinderea, rezistenta si presiunea manuala pentru a imbunatati forta musculara, stabilitatea, mobilitatea si coordonarea.


Cum functioneaza?

- imbunatatirea invatarii motorii prin repetarea unor activitati si prin initiere ritmica.

- inversarea modelelor motorii prin utilizarea contractiei izometrice.

In final, se doreste invatarea relaxarii musculare pentru a spori gama de miscari si a reduce spasmele.




Kabat este un instrument eficient care permite reabilitarea disfunctiilor musculo-scheletice. De asemenea, metoda Kabat este recomandata persoanelor care prezinta traumatisme la nivelul incheieturilor, coloanei vertebrale sau care sufera de boli degenerative ale articulatiilor sau probleme posturale (scolioza).








Surse:

www.healthline.com

www.physio-pedia.com

www.stretching-exercises-guide.com

www.yoake.lu

www.omicsonline.org

www.fyziopedia.org

33 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page