top of page
WhatsApp Image 2022-06-29 at 10.34.02 AM (5).jpeg

DEZVOLTARE PERSONALA

   Specialiştii arată că temperamentul unui copil este o moştenire genetică ce nu poate fi schimbată. Fie că este introvertit, fie extrovertit, ceea ce poţi face în calitate de părinte este să cauţi punctele forte ale copilului tău, aptitudinile, pe care el le va valorifica mai tarziu. Cum poţi face asta? Expunând copilul la situaţii şi experienţe noi, căpătând astfel abilităţi şi capacităţi pe care îl învăţăm să şi le aprecieze.

   Copilul care are proprie iniţiativă, experimentează, este staruitor  va fi un copil cu stimă de sine ridicată, cu flexibilitate în gândire pentru găsirea soluţiilor  şi atingerea obiectivelor în viața cotidiană.
   Dezvoltare personală permite fiecărui copil să se descopere pe sine într-un mediu sigur. Fiecare copil este acceptat şi valorizat pentru ceea ce este, oferindu - i-se posibilitatea de a descoperi resursele personale necesare pentru a face faţă situaţiilor dificile (specifice vârstei), cu care se confruntă. 
   Procedeele de lucru utilizate in programul de dezvoltare personală pentru copii, ţin cont de vârsta  şi de preocupările acestora.

   Cu ajutorul tehnicilor de desen, joc de rol, construirea de poveşti, copilul se va dezvălui pe sine şi îşi va arăta nevoile, dorinţele, temerile. 
   Prin intermediul metaforelor şi poveştilor teraputice copilul îşi va dezvoltă abilităţile de rezolvare a conflictelor, se creează posibilităţi pentru îndeplinirea obiectivelor, se trezeşte şi se dezvoltă imaginaţia. 
   Se adresează copiilor care vor să înveţe cum să facă faţă presiunii celorlalţi, cum să îşi depăşească emoţiile.. 
   Pe de altă parte acest program se adresează şi copiilor care prezintă comportamente atitudini şi stări îngrijorătoare pentru părinţi. Copiilor cu dificultăţi de relaţionare.

   În cadrul sedintei de dezvoltare personală, copii invata : 
- Să fie conştienţi de propriile emoţii pe care să le exprime adecvat; 
- Să fie sensibili la nevoile celorlalţi; 
- Să depăşească eşecurile; 
- Să comunice eficient; 
- Să îşi dezvolte creativitatea şi imaginaţia; 
- Să se cunoască pe sine; 
- Să relaţioneze optim cu părinţiii, prietenii, colegii; 
- Că oricând se poate lucra cu propria persoană, să se dezvolte, să descopere lucruri valoroase despre sine şi despre ceilalţi.

bottom of page