Fundaţia pentru copii Şansa la viitor se alătură Asociaţiei Dăruieşte Viaţa în lupta împotriva COVID-19, prin redirecţionarea banilor primiţi prin donaţii.
Fundaţia pentru copii Şansa la Viitor se alătură iniţiativei Asociaţiei Dăruieşte Viaţă de combatere a coronavirusului COVID-19 în România, care a anunţat că toate donaţiile primite, începând cu data de 11 martie, vor fi redirecţionate către sprijinirea eforturilor derulate de instituţiile care gestionează criza, pentru consolidarea capacităţii sistemului medical românesc de prevenire şi tratare a pacienţilor.
Începând cu 15 martie, Fundaţia pentru copii Şansa la Viitor va redirecţiona toţi banii primiţi prin donaţii către Asociaţia Dăruieşte Viaţă în vederea achiziţionării de materiale şi echipamente medicale pentru tratarea celor infectaţi cu coronavirus. Donaţiile prin SMS la 8844 cu textul IUVO, donaţiile în cont, de la Banca Raiffeisen Bank Agentia Sincai: CONT RON - RO16 RZBR 0000 0600 2111 2O31, CONT EURO - RO08 RZBR 0000 0600 2138 2541 sau orice altă formă de donaţie.
"Echipa Fundaţiei pentru copii Şansa la Viitor a inteles gravitatea acestei situaţii şi doreşte să se implice în combaterea pe plan medical a acestui virus periculos. Astfel că, pentru siguranţa viitorului nostru, am decis ca sumele strânse din donaţii începând cu data de 15 martie, să fie redirectionate catre Asociaţia Dăruieşte Viaţă, care va folosi banii pentru pentru echipamentele şi consumabilele necesare luptei împotriva COVID-19", a declarat Claudia Alexa, co-fondator Fundaţia pentru copii Şansă la Viitor.
Despre Dăruieşte Viaţă
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a fost fondată în 2012 de Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, continuând astfel munca începută în regim de voluntariat de sprijinire a bolnavilor de cancer şi dotare a unităţilor medicale din România. De la înfiinţare, Dăruieşte Viaţă a schimbat un Ordin de Ministru, a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relaţia cu Autorităţile, a modernizat mai multe secţii de oncologie din ţară (Braşov, Timişoara, Cluj, Bucureşti), a triplat capacitatea de transplant a României, construind 20 de camere sterile şi a demarat cel mai mai proiect de implicare socială din ultimii ani: construcţia Primului Spital Naţional de Copii pentru Cancer, Boli Grave şi Traumă. În prezent, peste 300.000 de persoane fizice şi peste 4.000 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital.
Despre Fundaţia pentru copii Şansă la Viitor
Fondată în 2017, sub deviza "Schimbăm viitorul cu fiecare copil sănătos în parte". Fundaţia pentru copii Şansa la Viitor caută să identifice cazurile care au nevoie de sprijin în vederea recuperării/îmbunătăţirii stării de sănătate, oferind suport prin susţinerea terapiilor de recuperare medicală din punct de vedere neuromotor. Astfel că, fundaţia vine în întâmpinarea persoanelor din medii defavorizate, oferind copiilor născuţi prematur, care dezvoltă afecţiuni neuromotorii, şansa la recuperare, prin terapii şi tratamente corespunzătoare.
Fundaţia a construit un Centru de Sănătate Pediatrică, situat în sectorul 2 al Capitalei, unde o echipă de specialişti lucrează zilnic la evaluarea pacienţilor şi efectuarea sedinţelor de kinetoterapie, fizioterapie, masaj terapeutic/reflexogen, terapie Fasciala, logopedie, psihologie pediatrică şi terapii complementare.
"Ne dorim cu ardoare ca aceşti copii să nu rămână o statistică. Vrem să schimbăm sintagma "De cele mai multe ori ne confruntăm cu o situaţie tragică şi anume aceea de a ne hrăni cu amintirea unui copil, pentru care nu am putut face mai MULT"", spune Claudia.
Următorul pas al Fundaţiei este construirea de la zero a unui Centru pediatric de diagnosticare si recuperare psiho-neuromoteorie, care să poată acoperi tratarea şi găzduirea micilor pacienţi din toată ţara.
Centrul de recuperare BMIC FOR CHILDREN se va desfăşura pe o suprafaţă de 5.000 mp, asigurând un sistem complet de recuperare neuromotor, cu săli destinate terapiilor prin mişcare active/pasive şi robotizate (kinetoterapie), terapie logopedică, psihologică, fizioterapie, cameră hiperbară, saună, criosaună. De asemenea, beneficiarii acestui centru vor avea la dispoziţie servicii medicale clinice de bază, fără de care, recuperarea medicală nu poate fi una corectă: cardiologie, neurologie, psihiatrie, ortopedie, pediatrie, ginecologie pediatrică, imagistică, medicină de familie, diabet şi nutriţie, endocrinologie, precum şi asigurarea condiţiilor de internare.
La capacitate maximă, centrul ar putea oferi servicii medicale unui număr total de 55.800 de pacienţi/lună, respectiv 669.600 de pacienţi/an. Totodată, ar putea beneficia de internare un număr de 7.200 de pacienţi/an.
Comments