top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Explorand beneficiile kinetoterapiei in dezvoltarea sistemului nervos

In primele luni si ani de viata, bebelusii experimenteaza o dezvoltare rapida si complexa,

iar kinetoterapia se dovedeste a fi o resursa valoroasa in aceasta calatorie cruciala.

Aceasta forma specializata de terapie fizica este conceputa nu doar pentru a imbunatati aspectele fizice, ci si pentru a stimula si dezvolta sistemul nervos al micutilor, prin:



  • Stimularea reflexelor si raspunsurilor neuromotorii

Kinetoterapia aplicata bebeluilor se concentreaza pe stimularea reflexelor naturale si a raspunsurilor neuromotorii. Prin intermediul exercitiilor si a manipularilor efectuate cu blandete de catre kinetoterapeutul pediatric, cel mic este incurajat sa isi exploreze propriul corp, sa raspunda la stimulii externi sa sa-si dezvolte astfel controlul motor.

  • Dezvoltarea aoordonarii si a controlului motor

Prin intermediul jocurilor si activitatilor adaptate, kinetoterapeutii ii ajuta pe bebelusi sa isi dezvolte coordonarea si controlul motor. Aceste activitati se adapteaza etapelor specifice de dezvoltare, facilitand trecerea naturala de la miscari simple la cele mai complexe.

  • Imbunatatirea tonusului muscular

Un aspect esential al kinetoterapiei pentru bebelusi este imbunatatirea tonusului muscular. Prin exercitii personalizate si adaptate varstei, terapeutii contribuie la echilibrarea tonusului muscular, prevenind astfel disfunctiile si incurajand cresterea sanatoasa.

  • Abordarea problemelor neurologice premature

Pentru copiii nascuti inainte de termen, kinetoterapia devine o modalitate esentiala de abordare a problemelor de ordin neurologic care pot aparea in aceste cazuri. Terapeutii lucreaza indeaproape cu parintii pentru a implementa tehnici care sa sprijine dezvoltarea optima a sistemului nervos intr-un mod sigur si eficient.

  • Incurajarea dezvoltării cognitive si senzoriale

Prin activitati variate si captivante, kinetoterapia stimuleaza nu doar aspectele motorii, ci si dezvoltarea cognitiva si senzoriala. Aceasta contribuie la formarea unor conexiuni cognitive solide, esentiale pentru viitoarele realizari ale copilului.


Prin activitati variate folosind tehnici si metode kinetoterapeutice, terapia fizica stimuleaza nu doar aspectele motorii ci si dezvoltarea cognitiva si senzoriala. Aceasta contribuie la formarea unor conexiuni cognitive solide, esentiale pentru viitoarele realizari ale copilului.





52 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page