top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiIUVOKIDS

Ești obosit, istovit sau pur si simplu epuizat?

Nu-ti face griji, multi dintre noi ne simtim asa, avand in vedere tot ce se intampla in lume. lipsa de energie este practic o epidemie in sine.

De fapt, conform Serviciului National de Sanatate din Marea Britanie, este atat de comuna incat exista un acronim folosit pentru a descrie epuizarea perpetua - TATT, inseamna #obosittottimpul.


De ce am atat de putina energie?

Inainte de a incerca sa-ti cresti energia, este util sa intelegi de ce ar putea fi redusa in primul rand. Oboseala ta ar putea fi cauzata de trei tipuri de probleme: psihologice, fizice sau de stil de viata.

Oboseala psihologica include lucruri precum stresul si anxietatea.

Oboseala fizica poate rezulta dintr-o gama de afectiuni de sanatate, de la anemie la cancer. Si oboseala legata de stilul de viata este indusa de o dieta necorespunzatoare, exercitii fizice insuficiente si consum excesiv de alcool, pentru a enumera doar cativa contribuabili.



Cum imi pot creste energia?

Cresterea nivelului de energie necesita cateva schimbari importante de stil de viata. Daca te simti obosit tot timpul si vrei sa-ti cresti energia, incearca aceste sfaturi.


  • Alimentatie corecta

O sanatate slaba a intestinului te poate face sa te simti obosit. Dacă nu ai fost alimentat cu tipul potrivit de combustibil pentru corpul tau, vei fi epuizat. Asadar, asigura-te că ai o dieta echilibrata, cu multe vitamine si minerale. Mananca mai multe fructe, legume, proteine slabe, fibre si carbohidrati complecsi. Ocoleste alimentele procesate, dulciurile pline de zahar si mesele bogate in grasimi. Si nu uita sa iei micul dejun, te sustine pentru restul zilei.

  • Hidrateaza-te pe tot parcursul zilei

Daca te simti obosit, incearca sa bei un pahar cu apa si vezi ce se intampla. Oboseala este adesea primul semn al deshidratarii - uneori chiar inainte de a simti sete. Si de multe ori, setea poate sa se mascheze sub forma de foame, deci poate nici nu iti dai seama ca ai nevoie de apa. Tine o sticla cu apa langă tine pe tot parcursul zilei si asigura-te ca bei cate un pahar in fiecare ora (chiar daca nu simti sete) pentru a te mentine hidratat.


Mentinerea unei hidratari adecvate poate fi o provocare!

Daca iti este greu sa atingi obiectivele zilenice sau pur si simplu nu reusesti, terapia intravenoasa este o alternativa fantastica. Nu doar ca iti menti organismul hidratat, ci il asiguri cu suficiente vitamine si minerale.



10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page